Vasvári Tamás / MTI
Magyar foci sport

Pakson folytatódott a Puskás Akadémia nagy veretlenségi sorozata

A Puskás Akadémia 3-1-re győzött a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

A felcsútiak kezdték jobban a mérkőzést, ennek megfelelően hamar vezetést szereztek, de negyedóra elteltével a rengeteg szabálytalanság miatt töredezetté vált a játék. Ennek a periódusnak a góllövőlistát vezető Varga Barnabás gyönyörű fejesgólja vetett véget. A szünet előtti percekben ismét a futballé volt a főszerep, így mindkét kapusnak volt dolga, de bravúrt a paksi hálóőrnek kellett bemutatnia a döntetlen megőrzéséhez.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben, a Puskás Akadémia aztán váratlanul Favorov fejesével újra előnybe került.

Hátrányban kinyílt a paksi védelem, ezt pedig kihasználta a legutóbbi kiírás bronzérmese, így szűk negyedórával a vége előtt eldöntötte a három pont sorsát.

A feszült hangulatú végjátékban is inkább a vendégek gyors ellentámadásai voltak veszélyesek, de újabb gól már nem született.

A meccsen mindkét csapatnak folytatódott egy-egy sorozata: a felcsútiak immár kilenc kör óta veretlenek az élvonalban, míg a tolnaiak eddig minden találkozójukon betaláltak az idényben.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 1-3 (1-1)
Paks
v.: Erdős
Paks: Nagy G. – Kinyik (Debreceni, 62.), Kádár, Szélpál, Osváth – Windecker, Balogh B. – Hahn (Papp, 46.), Szabó B. (Gyurkits, 78.), Bőle (Haraszti, 78.) – Varga B.
Puskás Akadémia: Tóth B. – Mezghrani (Nagy Zs., 73.), Stronati, Spandler, Ormonde-Ottewill – Batik, Favorov – Kiss T. (Komáromi, 80.), Baluta, Corbu (Slagveer, 80.) – Zahedi (Gruber, 65.)
gól: Varga B. (36.), illetve Corbu (7.), Favorov (66.), Baluta (77.)
sárga lap: Osváth (29.), Balogh B. (53.), Gyurkits (88.), illetve Zahedi (19.), Baluta (77.), Ormonde-Ottewill (80.), Spandler (90.), Komáromi (94.)

A kiemelt képen Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője látható (középen) Polonkai Attila (balra) és Vanczák Vilmos (jobbra) társaságában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!