Magyar foci

Rossi: Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Megvolt a sorsolás, már tudjuk, milyen úton juthat el a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra. Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lett az ellenfelünk, közülük kell hármat megelőzni, és akkor sorozatban harmadszor is ott lesz a csapat az Eb-n.

Kapcsolódó
Kedvezőnek tűnik a magyar válogatott Eb-selejtezőcsoportja
Szerbia lehet a legkeményebb ellenfél.

Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni. Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is.

A szerbek mellett a montenegróiakat és a bolgárokat is ismerjük a közelmúltból az egymás elleni mérkőzéseinkről, ám az ellenük elért eredményekből nem lehet kiindulni, mert két-három év alatt nagyon sokat változhatnak az erőviszonyok a mai labdarúgásban. Nehéz mérkőzések várnak ránk, meccsről meccsre kell előre gondolkodnunk a selejtezők során, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az összes találkozón” – idézte Marco Rossi szövetségi kapitányt az MLSZ honlapja.

A selejtezőket 2023 márciusában, júniusában, szeptemberében, októberében és novemberében játsszák, minden említett hónapban két-két játéknapot rendeznek. Ha a magyar válogatott nem érne oda az első két hely valamelyikére, akkor a Nemzetek Ligája-szereplés miatt a pótselejtezőn még lenne esélye kiharcolni a részvételt, ehhez két párharcot kellene megnyernie.

Olvasói sztorik