Farkas Norbert / 24.hu
Magyar foci sport

Rossi: Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból

Megvolt a sorsolás, már tudjuk, milyen úton juthat el a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es, németországi Európa-bajnokságra. Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lett az ellenfelünk, közülük kell hármat megelőzni, és akkor sorozatban harmadszor is ott lesz a csapat az Eb-n.

Kapcsolódó
Kedvezőnek tűnik a magyar válogatott Eb-selejtezőcsoportja
Szerbia lehet a legkeményebb ellenfél.

Lehetett volna sokkal nehezebb csoportunk, de természetesen ennél jobb csoportot is el tudtam volna képzelni. Nem szabad, hogy megtévesszen bárkit is, hogy bennünket sorsoltak a legerősebb kalapból, hiszen a szerbek a világranglistán előttünk állnak, és kint lesznek a világbajnokságon is.

A szerbek mellett a montenegróiakat és a bolgárokat is ismerjük a közelmúltból az egymás elleni mérkőzéseinkről, ám az ellenük elért eredményekből nem lehet kiindulni, mert két-három év alatt nagyon sokat változhatnak az erőviszonyok a mai labdarúgásban. Nehéz mérkőzések várnak ránk, meccsről meccsre kell előre gondolkodnunk a selejtezők során, és ahhoz, hogy eredményesek legyünk, minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk az összes találkozón” – idézte Marco Rossi szövetségi kapitányt az MLSZ honlapja.

A selejtezőket 2023 márciusában, júniusában, szeptemberében, októberében és novemberében játsszák, minden említett hónapban két-két játéknapot rendeznek. Ha a magyar válogatott nem érne oda az első két hely valamelyikére, akkor a Nemzetek Ligája-szereplés miatt a pótselejtezőn még lenne esélye kiharcolni a részvételt, ehhez két párharcot kellene megnyernie.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!