Magyar foci

Bognár György: Mindegy ki játszott, a Diósgyőr jobb volt

mtkbudapest.hu
mtkbudapest.hu

A szezon eddigi eredményei alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy meglepetés született az NB II 8. fordulójának rangadóján, a DVTK ugyanis hazai pályán győzte le 3-0-ra az eddig még veretlen, a korábbi hét mérkőzésén összesen 30 gólt szerző MTK-t. A budapestiek szakmai igazgatój, Bognár György a meccset követő sajtótájékoztatón korrekt módon elismerte, hogy ezúttal a rivális volt a jobb.

Gratulálok a Diósgyőrnek, abszolút megérdemelten nyertek. Jobbak, agresszívabbak voltak, középpályán az összes labdát fölszedték. Jól is játszottak szerintem

mondta a meccset követő sajtótájékoztatón Bognár.

Kapcsolódó
A Diósgyőr átgázolt az MTK-n az NB II legjobban várt rangadóján
Először maradt rúgott gól nélkül a bajnoki szezonban Bognár György csapata, amely továbbra is az első helyen van.

Azzal folytatta, hogy talán az első fél órában tudta csapata uralni a játékot, akkor volt pár lehetőség a gólszerzésre, utána már nem. Poór Patrik korai kiválása (a szakember elmondása alapján a combhajlítója sérült meg, heteket kell kihagynia) különösen rosszul érintette az MTK játékát Bognár szerint, meggyengült utána a védekezés, ez érezhető volt a meccs további részében.

Szót ejtett arról is, hogy több fiatal játékost is nélkülözött ezúttal, akik az ifjúsági BL-re készülnek, így például olyan, eddig kevesebbet játszó labdarúgók is pályára léptek most, mint a kezdőben helyet kapott Biben Barnabás (akiről szerencsétlen módon a saját kapujába pattant a labda az első félidő hajrájában), vagy a csereként beállt Kaka Godwords, akinek ez volt az első NB II-es bajnoki a szezonban.

Akár velük, akár nélkülük, a Diósgyőr ma jobb volt, úgyhogy teljesen mindegy, melyik fiatal játszott

– jegyezte meg Bognár György, akinek a csapata továbbra is vezeti a másodosztályt.

A DVTK már edzőváltáson is átesett, Szergej Kuznyecovval pedig háromból három győzelemnél jár a csapat, ráadásul az MTK mellett egy másik riválist, a Gyirmótot is legyőzte.

Tudtuk, hol vannak az MTK gyenge pontjai, örülök, hogy ki tudtuk használni ezeket. Az is jól esik, hogy hátul nullára hoztuk le a mérkőzést, de láttam sok hibát, nem tetszett, hogy sok helyzetet engedtünk az ellenfélnek, szóval sok munka áll még előttünk. Megünnepeltük a győzelmet az öltözőben, de akik kevesebbet játszottak, azok már mentek is ki utána futni a gyepre

mondta Kuznyecov, aki elárulta, ő annak a híve, hogy csapata minél több gólt szerezzen, miközben egyet sem kap, így arra biztatta játékosait, hogy ha két vagy három góllal vezetnek, akkor se álljanak le.

Győzelmével a Diósgyőr a negyedik, négy pont a hátránya az MTK mögött, míg a Gyirmóttól és a PMFC-től csak egy ponttal van elmaradva.

Olvasói sztorik