Nemzetközi foci

Újabb terhelő bizonyítékok kerültek elő a hamis papírokkal beválogatott focistáról

Franklin Jacome/Getty Images
Franklin Jacome/Getty Images

Újra terítékre került az ecuadori válogatott Byron Castillo nemzetiségének kérdése, miután bizonyítékokat találtak a csalásra.

Castillo ügye májusban robbant ki, amikor a chilei szövetség (FFC) óvást nyújtott be a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), mivel szerintük a jobbhátvéd valójában kolumbiai állampolgár, így jogosulatlanul lépett pályára 8 selejtezőn. A FIFA első körben elutasította az óvást, ám a DailyMail beszámolója szerint új, súlyos bizonyítékok kerültek elő.

Kapcsolódó
Chile mindent megpróbált, de nem tudta kitúrni Ecuadort a focivébéről
Azt állították, hogy az egyik ecuadori focista valójában kolumbiai.

Az új bizonyítékok a sajtóban is megjelentek, ezek szerint pedig Castillo

  • 1995-ben és nem 1998-ban született,
  • Bayron Javier Castillo Segura áll az anyakönyvi kivonaton Byron David Castillo Segura helyett,
  • de a legfontosabb adalék, hogy az egyik papír szerint a kolumbiai Tumacóból elköltözött az ecuadori San Lorenzóba a labdarúgói pályafutása érdekében, ahol egy helyi üzletember új identitáshoz szükséges dokumentumokat készített.

A FIFA vizsgálata során utoljára júniusban hallgatta meg az érintetteket, de a legvégső döntését csütörtökig kell meghoznia. Amennyiben arra jut a szervezet, hogy csalás történt, akkor az ecuadori szövetség (FEF) ellen is lépnie kell, mivel részese volt az ügynek és az sem lenne meglepő, hogy kitiltaná a válogatottat a vébéről.

A kivételesen télen rendezett világbajnokságon a házigazda katari csapattal mérkőzne meg az ecuadori együttes november 20-án, így a FIFA-nak nincs sok ideje, ha új csapatot akar a tornára meghívni.

Olvasói sztorik