Nemzetközi foci

Újabb játékosát veszítette el hetekre a Lipcse

Frank Hoermann / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE via AFP
Frank Hoermann / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE via AFP

Az RB Leipzig labdarúgócsapata néhány hétig nem számíthat Konrad Laimer játékára. A lipcsei együttes – amely Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik személyében három magyar válogatott játékost is keretében tud – kedden honlapján közölte, hogy a 25 éves osztrák válogatott középpályás a csapat szombati bajnoki mérkőzésén bokasérülést szenvedett, így a következő időszakban nem léphet pályára.

Kapcsolódó
Tévelygő Bikák: kritikus pontjához érkezett a Red Bull lipcsei gigaprojektje
Viharosan indult az RB Leipzig szezonja, a rossz idénykezdet miatt mennie kellett a klub első nagy trófeáját megszerző Domenico Tedescónak. Utódja a Dortmund elleni hazai 3-0-lal kezdő Marco Rose lett. Vajon jó útra térnek-e a tévelygő bikák?

Laimer a szezon első két bajnokiját szintén bokasérülés miatt hagyta ki, valamint a Leipzig első fordulós kupameccsén csak a kispadon ült. Ezen kívül az összes többi mérkőzésen kezdett, mérkőzésenként bemutatott 1,9-1,9 sikeres cselével és szerelésével is a második legjobb a csapaton belüli versenyben.

Laimer az osztrák válogatottban sem játszhat a szeptemberi Nemzetek Ligája-találkozókon, honfitársai szeptember 22-én Franciaországban vendégeskednek, majd három nappal később Horvátországot fogadják.

Kapcsolódó

A Lipcséből egy héttel korábban a spanyol támadó középpályás, Dani Olmo dőlt ki hetekre részleges szalagszakadás miatt, míg továbbra sem bevethető a védő Lukas Klostermann, aki egy hónappal ezelőtt, a pontvadászat első fordulójában sérült meg.

A Bajnokok Ligájában főtáblás lipcseiek szerdán a kupasorozat csoportkörének második fordulójában a címvédő Real Madrid vendégei lesznek.

Olvasói sztorik