Nemzetközi foci

Neymarnak már nagyon elege van Mbappéból

Franck Fife / AFP
Franck Fife / AFP

Egyelőre nagyon bejött az edzőváltás Párizsban, a PSG ugyanis hasít Christophe Galtier irányításával:

  • ugyan a Monaco elleni rangadón becsúszott egy 1-1-es döntetlen még augusztus végén,
  • viszont a szezon másik nyolc meccsének mindegyikét megnyerte a csapat, közte a Nantes elleni Szuperkupa-döntőt és a Juventus elleni Bajnokok Ligája-találkozót is.

Mégsem felhőtlen a hangulat a klub körül.

A nyáron hosszabbító Kylian Mbappé a hírek szerint nincs megbékélve azzal, hogy Neymarnak egyre nagyobb hatása van az öltözőre, és a legutóbb maga a francia játékos is beszélt arról, hogy hullámzó a kapcsolata brazil csapattársával, de azt gyorsan hozzátette, hogy egy valami állandó: a kölcsönös tisztelet.

Kapcsolódó

A Goal cikke szerint Neymar nagyon unja már a PSG körüli drámát, és úgy érzi, Mbappé tehet mindenről, aki egyre önzőbben viselkedik a pályán és azon kívül is. Előbbire jó példa volt a Juventus elleni meccs, amikor ziccerben a francia inkább maga vállalkozott lövésre (és célzott a kapu mellé), minthogy lekészítette volna a labdát a sokkal jobb helyzetben lévő társa elé.

Galtier azt kérte a játékosaitól, hogy legalább kifelé vágjanak jó képet, ami többé-kevésbé sikerül is, de a Goal cikke szerint az elmúlt hetekben már öltözői megbeszélések is történtek, hogy csillapodjanak a kedélyek. Ezek során pedig Sergio Ramos tölti be a békítő szerepét, aki hetekkel ezelőtt állítólag szét is választotta az öltözőben összekapó sztárokat.

Kapcsolódó
Rejtélyes videó került elő Messiről, a drukkerek találgatnak
Egy felirat miatt indultak el a pletykák.

Akárhogy is, a feszültség Neymar játékán nem látszik, döbbenetesen jól kezdte ugyanis a szezont. Kilenc mérkőzésen lépett eddig pályára, ezeken tíz gólja és hét gólpassza van. A termést szerdán, a Maccabi Haifa otthonában folytathatja a BL-csoportkörben.

sofascore.com
Olvasói sztorik