Magyar foci

Nyert a Vidi, úgyhogy már 7.

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A MOL Fehérvár FC a bosnyák Kenan Kodro két góljával 2-1-re legyőzte a vendég Mezőkövesd Zsóry FC gárdáját szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában.

Kapcsolódó
Egy szappanopera-főhős szerelmi élete sem olyan kiszámítható, mint az NB I-es klubok edzőválasztásai
Szinte előre lehet tudni, hogy melyik edzők jöhetnek szóba, ha valamelyik klub elköszön az aktuális trénertől. Az elmúlt évek edzőválasztásai azt mutatják, a magyar focinak a hasznára válna néhány vagányabb, vagy éppen türelmesebb, nem csak 3-5-10 fordulóban gondolkozó klubvezető. És nem ártana pár agilis, fiatal edző sem.

A szezont rosszul kezdő csapatok mérkőztek Székesfehérváron: a forduló előtt a Fehérvár a 9., a Mezőkövesd a 10. helyen állt, utóbbi el is küldte Supka Attila vezetőedzőt, aki helyett megbízott vezetőedzőként Híres Gábor irányította a csapatot. A meccs eleje kiegyenlített játékot hozott, a Vidinek volt egy les miatt érvénytelenített gólja, míg a vendégeknek néhány veszélyes fejese. A félidő közepén Kodro megszerezte a vezetést a fehérváriaknak, a szünetig a Mezőkövesdnek erre nem volt válasza.

Kapcsolódó

Nem úgy a fordulást követően, amikor néhány perc után Stefan Drazic kiegyenlített. A góltól megélénkült a vendégek játéka, a Fehérvár pedig megzavarodott. A hajrához közeledve szerkezetet váltott a hazai csapat, jöttek a helyzetek is, amelyek közül egyet Kodro értékesített, ezzel beállította a végeredményt.

Győzelmével a Fehérvár – egy meccsel kevesebbet játszva – fellépett a tabella 7. helyére, a Mezőkövesd maradt tizedik.

NB I, 8. forduló

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)

 

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Nego, Serafimov, Larsen, Stopira, Hangya (Zivzivadze, 70.) – Rúben Pinto, Pokorny (Lednyev, 63.) – Kastrati II., Kodro (Makarenko, 88.), Dárdai P. (Heister, 88.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai K. (Kállai Z., a szünetben), Pillár, Lukic, Schmiedl (Molnár G., 87.) – Vajda S., Karnyickij (Selmani, 90.), Nagy G., Besirovic, Cseri – Drazic (Bobál G., 79.)

gólszerzők: Kodro (25., 81.), illetve Drazic (49.)

sárga lap: Stopira (9.), Serafimov (18.), Kastrati II. (40.), illetve Karnyickij (4.), Pillár (23.)

Olvasói sztorik