Nemzetközi foci

Szoboszlai gólpasszt adott Orbánnak, majd parádés gólt szerzett

Filip Singer/MTI/EPA
Filip Singer/MTI/EPA

Miután az RB Leipzig csapata meglepően sima, 4-1-es vereséget szenvedett otthon a Sahtar Donyeck ellen a Bajnokok Ligája nyitófordulójában, a vezetőség menesztette Domenico Tedescót, akinek a helyét Marco Rose vette át. Az edző nem indított könnyűnek ígérkező mérkőzéssel, az előző szezon ezüstérmese, a Borussia Dortmund látogatott ugyanis Lipcsébe.

Kapcsolódó
Szoboszlaiék máris megtalálták új edzőjüket
A lipcsei születésű Marco Rose lett az RB Leipzig szakvezetője.

Mindezek után váratlanul simán nyert az RB Leipzig, amely 3-0-val intézte el riválisát.

Eleve nem indult rosszul a meccs hazai szempontból, ugyanis a 6. percben Szoboszlai Dominik szöglete után Willi Orbán fejelt a kapuba.

Szoboszlai aztán az első félidőben maga is feliratkozott a góllövők közé, a 45. percben a tizenhatoson kívülről lőtt védhetetlenül a kapuba.

A 84. percben még újabb gólt szerzett a Lipcse, így téve betonbiztossá a győzelmét. Szoboszlainak a bajnokságban a mostani volt az első gólja és gólpassza. A kapuban Gulácsi Péter kezdett – akinek látványos hibája volt a BL-meccsen –, azaz a Leipzig mindhárom magyar játékosa kezdett és végig a pályán volt az új vezetőedző irányításával.

Kapcsolódó
Gulácsi Péter kapitális hibája miatt került hátrányba az RB Leipzig
A magyar válogatott kapusa óriási hibát követett el.

A címvédő Bayern München csak ikszelt, így most a Hoffenheimmel közösen vezeti a bajnokságot, míg a Freiburg visszaelőzheti a kettőst vasárnap. Dárdai Márton csereként beállt a Herthába, amely otthon 2-2-es döntetlent játszott a Leverkusennel.

Bundesliga, 6. forduló

RB Leipzig-Borussia Dortmund 3-0 (2-0)
Bayern München-VfB Stuttgart 2-2 (1-0)
Eintracht Frankfurt-VfL Wolfsburg 0-1 (0-0)
Hertha BSC-Bayer Leverkusen 2-2 (0-0)
TSG 1899 Hoffenheim-FSV Mainz 05 4-1 (0-0)

Olvasói sztorik