Magyar foci

Dzsudzsák tizenegyesére az utolsó percben válaszolt a Puskás Akadémia cserecsatára

Az OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján két döntetlen is született, így az Újpest mellett a Debrecen és a Vasas sem nyert még bajnokit. A Kecskemét viszont meglepetésre nyerni tudott, így megőrizte veretlenségét.

A nap első mérkőzésén a Vasas látogatott Mezőkövesdre és az első félidő derekán megszerezte a vezetést Holender Filip góljával. Ez lehetett volna az angyalföldiek első sikere, mióta feljutottak, ráadásul több gólszerzési lehetőségig is eljutott, de a szünet előtt Pillár Róbertnek egy szöglet után sikerült egyenlítenie. A feltámadó széllel meggyűlt a felek gondja, de végül be kellett érnie a feleknek az egy-egy ponttal.

Kapcsolódó
„Roderick, takarodj!” – nehezen viselte az újpesti tábor a hazai vereséget
0-3-ról majdnem felállt, még mindig nyeretlen a lila-fehér csapat.

A Zalaegerszeg komoly letámadással kezdett, amivel korán megszerezte a vezetést a Kecskemét ellen. A félidő közepére kijött a szorításból a KTE, kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés és a nagy meleg ellenére jó volt az iram. A 40. percben szabadrúgást követően a játékvezető lerántás miatt büntetőt ítélt, emellett zalaegerszegi Huszti a második sárga lapjával kiállt, Banó-Szabó pedig értékesítette a tizenegyest. A szünet után létszámfölényben a Kecskemét többet és veszélyesebben támadott, majd rövid időn belül kétgólos előnyre tett szert a csereként beállt Szabó Levente révén.

A nap utolsó mérkőzésén Dzsudzsák Balázs tizenegyesből szerzett vezetést, ám a hajrában Skribek Alen passza után Colley kapott jó labdát és lőtt kapura, ami ugyan kimaradt, de a kipattanót a csereként beállt Zahedi lőtte be, így a Puskás Akadémia megmentett egy pontot, a DVSC pedig elesett a győzelemtől.

Olvasói sztorik