Magyar foci

Kései góllal egyenlített a Kisvárda a Puskás Akadémia ellen

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI

A legutóbb ezüstérmes Kisvárda a hajrában egyenlítve hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott vasárnap az előző idényben harmadik Puskás Akadémiával az NB I harmadik fordulójában.

A kisvárdaiak fölényében telt el az első tíz perc – Tóth Balázsnak többször is védenie kellett –, de aztán a vendégcsapat egy ellentámadás végén, távoli lövéssel megszerezte a vezetést. Előnye birtokában a Puskás Akadémia visszazárt, így a folytatásban nehezen került helyzetbe a hazai együttes.

A hajrában a vendégek többször álltak közel az újabb gól megszerzéséhez, de vagy a kapufát találták el, vagy Hindrich védett.

Az első félidőben hatékonyabban, kapura veszélyesebben futballozott a Puskás Akadémia.

Fordulás után sem változott alapvetően a helyzet, a Kisvárda, amely csütörtökön még európai kupamérkőzést játszott, igyekezett támadásokat vezetni, de kissé lassan, helyenként körülményesen jutott előre, így nem jelentett veszélyt a jól záró vendégek kapujára. Végül aztán a hajrában szöglet után fejesből csak összejött a hazaiaknak az egyenlítés.

NB I, 3. forduló:

Kisvárda Master Good – Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Kisvárda, 2217 néző
v.: Pintér
Kisvárda: Hindrich – Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 73.) – Navratil (Mesanovic, 57.), Makowski (Vida K., 57.), Asani – Ilievski (Camaj, 73.).
Puskás Akadémia: Tóth – Batik, Spandler, Stronati – Mezgrani, Corbu (Bakti, 91.), Van Nieff, Komáromi – Kiss T. (Major, 80.), Zahedi (Puljic, 59.), Baluta (Favorov, 80.).
gól: Mesanovic (87.), illetve Van Nieff (13.)
sárga lap: Spandler (28.), Komáromi (78.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik