Magyar foci

94. perces góllal mentett pontot az Újpest

A Zalaegerszeg szombaton 1-1-es döntötlent játszott Újpesten az NB I harmadik fordulójában.

Hatalmas iramban kezdődött a találkozó, a két együttes rendkívül lendületesen vetette magát játékba. Ez a rohangálás sok helyzettel, ugyanakkor sok hibával is járt, ezért egy lüktető, izgalmas mérkőzés alakult ki. Mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, végül egy ártalmatlannak tűnő labdánál vártak egymásra az újpestiek, a berobbanó Németh Dániel talált kapuba. Egyre feszültebb lett a hangulat, de furcsa módon a ZTE húzta ebből a rövidebbet, mert Gergényi Bence egy lökdösődésért és egy lerántásért is kapott sárga lapot, így emberhátrányba kerültek a vendégek a második félidőre.

Térfélcsere után beállt védekezni a Zalaegerszeg, amivel nem tudott mit kezdeni a hazai együttes. Ugyan Milos Kruscsics sorra cserélte be a támadókat és néhány helyzetig el is jutott az Újpest az utolsó 15-20 percben, mégis képtelen volt gólt szerezni. Vincent Onovo és Junior Tallo is kapu fölé vágott ígéretes helyzetben, végül utóbbi mégis megdicsőült, mert Giuseppe Borello beadását az utolsó pillanatban befejelte.

A nap másik mérkőzésén az újonc Kecskemét megszerezte első győzelmét a bajnokságban, a Mezőkövesdet úgy verte meg a KTE 1-0-ra, hogy Cseri Tamás egy büntetőt is kihagyott.

Eredmények – NB I, 3. forduló

Újpest-Zalaegerszeg 1-1 (0-1)
Kecskemét-Mezőkövesd 1-0 (1-0)

Pénteken játszották:
Debrecen-Vasas 1-1 (0-1)

Olvasói sztorik