Magyar foci

Törőcsikre emlékeztek az újpesti szurkolók a döntetlennel végződő nyitányon

M4 Sport
M4 Sport

Az Újpest FC szombaton hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd ellen az NB I első fordulójában.

Kapcsolódó

A mérkőzésre különleges molinóval készültek az újpesti drukkerek, a nem régiben elhunyt legendájuk, Törőcsik Andrásnak szóló szurkolói dal apró átiratával. Az eredetileg „Az Újpest pályán egy csillag ragyog, Tőrőnek hívják a csillagot” szöveget így alakították át:

Az Újpest pályán egy csillag ragyog

A mérkőzésen aztán annak ellenére, hogy a Mezőkövesd öt védővel állt fel, már 45 másodperc után vezethetett volna, ha nem véd nagyot Banai Dávid. Ez meg is adta az alaphangot, percek alatt jött is a válasz, egy les miatt meg nem adott Vincent Onovo-gól formájában. Egész jó iramú meccset hoztak össze a felek, Katona Mátyás pedig egy rossz felszabadítás után vezetést szerzett a hazaiaknak.

Térfélcsere után cirka 10 percig nem változott a játék képe, ezután azonban a korábbi újpesti dominanciát enyhe mezőkövesdi váltotta föl. Miroslav Bjelos két nagy helyzetet is elpuskázott, a lila-fehérek pedig látszólag elfáradtak, mert egyre több hiba cssúszott a védekezésükbe. A 65. percben aztán ketten is lemaradtak Marin Jurináról egy jobb oldalról érkező szögletnél, aki így a hálóba bólinthatott.

Ezután visszaállt a Mezőkövesd, amit nyugodtan megtehetett, mert az Újpest bár szeretett volna nyomni, sem kreativitásban, sem tempóban nem tudott már érdemben váltani. Egészen a hajráig, amikorra már mindkét fél kifulladt és csak a lelkesedése vitte előre. Az utolsó percek már újra az újpestieké voltak, sőt Mory Koné győztes gólt is lőhetett volna a 92. percben, de Tordai Árpád – nem először a mérkőzés folyamán – remekül helyezkedett, így aztán védeni tudta a lövést.

A döntetlennel a meccs összképe alapján a Mezőkövesd lehet boldogabb, amelynek még láthatóan építenie kell a csapatát, míg az Újpest bánhatja, hogy nem tudta megnyerni a meccset.

Eredmények – NB I, első forduló

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
Kecskemét-Vasas 0-0

Pénteken játszották:
Zalaegerszeg-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik