Magyar foci

Marco Rossi: A legfontosabb a tisztelet

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

Claudiu Bumbát és Marius Corbut jó játékosnak tartja Marco Rossi, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a honosítás után más dolgokat is figyelembe kell venni az esetleges beválogatásnál.

Kapcsolódó
A Fradi edzője szerint egy hete kiderült, mit eredményezhet öt perc kihagyás
Csercseszov szerint megfelelő játékosai vannak ahhoz, hogy fordítsanak a Slovan ellen.

Az 57 éves szakember a román Gazeta Sporturilornak adott interjújában elmondta a két játékos esetében az a fontos, hogy először is megértsék, mit akarnak ők maguk.

Ahogy korábban mondtam, az a legfontosabb, hogy tudjuk, mit éreznek, és mit akarnak. Aztán meg kell érteni, hogy teljesítik-e a feltételeket ahhoz, hogy a válogatottban szerepelhessenek, azaz megvan-e a szint a válogatottban való szerepléshez

– nyilatkozta.

„Szerintem technikailag mindkettő jó. Bumba a Kisvárdában remekelt, most igazolt a Fehérvárhoz, Corbu pedig a Puskás Akadémiánál játszik. Érdekes játékosok, de más dolgokat is figyelembe kell venni…”

Rossi elmondta ismét, hogy Marcelo Bielsa mellett Mircea Lucescu volt a másik edző, akitől nagyon sokat tanult, és ő is olvasott arról, hogy a román szakember őt javasolta a helyi válogatott szövetségi kapitányának.

„Abban a pillanatban nagyon büszke voltam, mert ha egy olyan edző, mint Lucescu, így beszél rólad, az azt jelenti, hogy jól dolgozol” – tette hozzá.

Szerinte egy külföldi szakember esetében nincsenek nagy titkok, a legfontosabb az a tisztelet, amelyet meg kell adnia annak az országnak, ahol dolgozik.

„Ez azt jelenti, hogy tökéletesen ismernie kell a bajnokságban szereplő csapatok szintjét, ismernie kell az összes játékost. De a legfontosabb a tisztelet. Minden játékost meg kell ismerni, hogy megértsük, milyen elvárásaik, terveik vannak az életükben. Beszélgetni kell velük, hogy testvérként vagy apaként tekintsenek ránk.”

Olvasói sztorik