Magyar foci bajnokok ligája

A Fradi edzője szerint egy hete kiderült, mit eredményezhet öt perc kihagyás

Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencvárosnak megfelelő labdarúgói vannak ahhoz, hogy megfordítsa a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt.

„Elsőre sem számítottunk könnyű meccsre, de az előny birtokában talán a Slovan az esélyesebb. Viszont megvannak a játékosaink ahhoz, hogy a magunk javára fordítsuk a párharcot. Ehhez megfelelő mentalitással és tökéletes koncentrációval kell pályára lépni, mert az első meccsen kiderült, mit eredményezhet öt perc kihagyás” – latolgatta az esélyeket az MTI érdeklődésére az orosz szakember, aki azt viszont nem árulta el, hogy az egygólos hátrány tudatában azonnal támadó szellemben, vagy esetleg türelmesebb taktikával küldi pályára a tanítványait.

Kapcsolódó
A Fradi-meccs előtt beleállt a szlovák szövetségbe a Slovan edzője
Idősebb Vladimir Weiss dühös, mert nem engedték, hogy a következő bajnokin felcseréljék a pályaválasztói jogot.

Csercseszov újságírói kérdésre kifejtette, tisztában vannak azzal, milyen atmoszféra várható. Szerinte a szlovák fővárosban ugyanúgy felfokozott hangulat és telt ház lesz, ami érdekessé teszi a párharcot.

Remélem, mindkét szurkolótábor korrekt módon buzdítja majd a csapatát. Biztos vannak, akik revánsot akarnak venni, de egy új nap, új mérkőzés vár ránk, nem szabad, hogy a történelem befolyásolja ezt a párharcot

– jelentette ki Csercseszov.

Fortune Bassey arról beszélt, hogy bár nincsenek könnyű helyzetben, mégsem érzik a nyomást, egyszerűen csak azért jöttek ide, hogy győzzenek és továbbjussanak.

A nigériai támadó szerint nehéz meccs lesz, amely mindkét gárda számára kiemelt fontosságú. Úgy vélte, a Ferencváros készen áll a feladatra, amelyet akkor tud végrehajtani, ha jó lesz a helyzetkihasználása, amire nagy hangsúlyt fektettek az elmúlt edzéseken.

Csercseszov kifejezetten örült, hogy Bassey nem érzi magán a nyomást, mert, akkor sikerült levenni ezt a plusz terhet a játékosok válláról. Azt viszont hozzátette, az mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez nem a bajnokság, ahol 33 meccse van a csapatának, hogy elérje a célját, hanem a BL, ahol két meccsen dől el a továbbjutás, ilyen esetben pedig a nyomás hozzátartozik a futballhoz.

Múlt szerdán a Slovan hátrányból fordítva 2-1-re győzött a Ferencváros vendégeként, a pozsonyi visszavágót szerdán 20.30-tól rendezik. A továbbjutó már biztosan csoportkörös lesz valamelyik európai kupasorozatban, legrosszabb esetben a Konferencia Ligában.

Olvasói sztorik