Magyar foci

Marco Rossi: „Erre a csapatra is emlékezni fognak”

facebook.com
facebook.com

Orbán Viktor mellett Marco Rossi is Székelyföldön, azon belül előbb Tusnádfürdőn, majd Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi OSK Olimpija Ljubljana EKL-selejtezőn töltötte az elmúlt két napot.

Kapcsolódó
Orbán Viktor: „Amíg élünk s meghalunk"
Magyarország miniszterelnöke, ha már Tusnádfürdőn járt, összekötötte a kellemeset a hasznossal, és focimeccsre ment, ahol végül sajátjának érezte a Sepsi EKL-győzelmét.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a miniszterelnökhöz hasonlóan a 31. Tusványos fesztiválra kapott meghívást, és ennek apropóján tartott előadást a Buzánszky Jenő Sportterasz nevű helyszínen, amiről posztolt is egyet közösségi oldalán.

telex.hu beszámolója szerint Rossit „Ria-ria Hungária” skandálás fogadta a zsúfolásig megtelt sátorban, ahol a beszélgetés során az alábbi lényegi kijelentéseket tette:

Ebben a szakmában nem nagyon lehet tervezni, én megszoktam, hogy napról napra élek.

  • „Semmi kedvem távozni a magyar válogatott éléről, csodálatos eredményeket értünk el, és fogunk még elérni, úgyhogy az én arcomat még sokáig fogják látni.”
  • „Egyesével kell haladni, először az a cél, hogy bennmaradjunk a Nemzetek Ligája A ligájában, ezután az következik, hogy kijussunk a következő Európa-bajnokságra, és csak aztán jön a világbajnokság.”
  • „Mondtam a játékosaimnak is, hogy mi nem egy olyan csapat vagyunk, mint az Aranycsapat, az szinte felülmúlhatatlan, de ezzel az angolok elleni eredménnyel biztosan mi is beírtuk magunkat a magyar futball nagykönyvébe, erre a csapatra is emlékezni fognak.”
  • Az albánok elleni oda-vissza vereség fáj neki a legjobban, amiről azt mondta, soha nem mondana le egy-egy nem várt vereség után, ha távozna, akkor már inkább egy győzelem után tenné. Persze, ha az MLSZ úgy döntene, meneszti egy vereség után, azt elfogadná, de jobban szeretné kitölteni a megbízatását.
Olvasói sztorik