Magyar foci

Az NB III-ba igazolt az Eb-t is megjárt magyar védő

deac.hu
deac.hu

Korhut Mihály csapatot vált, pedig el sem hagyja Debrecent. Az NB III-ban szereplő DEAC szerdán jelentette be a 22-szeres magyar válogatott, a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárt, 33 éves védő érkezését.

Egy évre írt alá, a közlemény szerint a tervei közt szerepel az is, hogy jelentkezik a Debreceni Egyetemre.

Kapcsolódó
„Elpukkant egy ér az agyamban” – Révész Attila kiégésig hajszolta magát Kisvárdán
Maradt a klub kötelékben, de az első csapat napi teendőiből már nem veszi ki a részét, mert az egészsége érdekében vissza kellett vennie.

A miskolci születésű Korhut a középiskolát már Debrecenben kezdte, ekkor került a DVSC utánpótlásába, ahol folyamatosan lépdelt felfelé. Volt egy kaposvári kölcsönjátéka, Kondás Elemér kinevezésekor pedig visszakerült a Loki első csapatába és alapemberré vált. A csapattal háromszoros bajnok és háromszoros Magyar Kupa-győztes, emellett nyert egy Szuperkupát és egy Ligakupát. Pályafutása során 179 mérkőzést játszott az NB I-ben, és 8 gólt szerzett.

Légióskodott, az izraeli Hapoel Beer-Sevával két izraeli bajnoki címe volt, illetve megfordult a görög Árisz Szaloniki csapatában is. 2020 nyarán tért vissza az akkor másodosztályú DVSC-hez, ott játszott mostanáig.

Olvasói sztorik