Magyar foci

„Elpukkant egy ér az agyamban” – Révész Attila kiégésig hajszolta magát Kisvárdán

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Kisvárda volt az NB I előző idényének meglepetéscsapata, amely a Puskás Akadémiát és a Fehérvárt megelőzve vitorlázott be a Fradi mögé a második helyre.

A csapat sportigazgatója, a sikerekben főszerepet vállaló Révész Attila tavasszal jelezte, hogy az idény végén távozik, és a Magyar Nemzetnek most elárulta, mi állt a döntése hátterében.

„Május végén rosszul lettem egy éjszaka, és elvitt a mentő. Hosszabb időre kórházba kerültem, mert elpukkant egy ér az agyamban. Amikor május közepén véget ért a bajnokság, a játékosok elmentek pihenni, én akkor is teljes intenzitással dolgoztam tovább, nem tudtam pihenni, és már nagyon rosszul éreztem magam a bőrömben, folyamatosan feszített a fejem belülről.

Előtte is éreztem, hogy ez nem mehet így tovább, teljesen felégetem magam, de ez az eset már nagyon komoly jelzés volt. A családom kérésére és a saját egészségem érdekében is vissza kellett vennem a munkából

– mesélte Révész.

Azóta már jók a leletei, azt mondja, már nem érzi azt a nyomást a fejében. A távozása valójában csak az NB I-ben szereplő csapatot érinti, mert maradt a Kisvárda kötelékében a klub utánpótlásbázisát adó Várda Labdarúgó Akadémia igazgatójaként. Hozzátette, nehéz volt elfogadnia, hogy el kell engednie az első csapat körülötti teendőket, de eljött az a pont, hogy kiégett, és ez egészségkárosodáshoz vezetett nála.

„Korábban, amikor váltottam, egy darabig mindig volt bennem némi hiányérzet, most viszont ennek semmi jele. Újra kezdem jól érezni magam a bőrömben, és bízom benne, hogy az akadémián, a fiatalok mellett megtalálom azt a területet, amiben örömömet lelem. A reflektorfény már nem érdekel” – magyarázta Révész, aki a Kisvárdától azt várja, hogy története első nemzetközi kupapárharcából továbbjut a kaza Kajrat Almati ellen.

A kiemelt képen Révész (balra) Erős Gáborral látható a május 5-én játszott Kisvárda-Újpest (2-1) meccsen.

Olvasói sztorik