Magyar foci bajnokok ligája

„Fuck you, Slovan” – a belvárosban vonultak a Fradi-ultrák

Szerdán 20 órától a Ferencváros a Slovan Bratislavát fogadja majd a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. Hogy feszült párharcról lesz szó, azt jól jelzi, hogy a pozsonyi csapat buszát a keddi edzés után kővel dobták meg a Népligetnél (a rendőrség éjszaka elfogta a tettest, aki azt mondta, már megbánta, amit tett),

a Fradi ultrái pedig este Budapest belvárosában vonultak a Slovan szurkolói után kutatva, miközben azt skandálták, „Fuck you, Slovan, fuck you!”, illetve „szar Szlovákia, utálunk szar Szlovákia”.

Az Ultras Liberi Facebook-oldalon meg is jegyezték, hogy általában a meccs előtti napon van esély „valamire”, de a jelek szerint a szlovák szurkolók ezt nem így gondolták. A hírek szerint mintegy 500-an érkezhetnek a vendégszektorba a szerdai mérkőzésre.

30 évvel ezelőtt, 1992 szeptemberében a két csapat pozsonyi mérkőzésén minden előzmény nélkül kommandósok rontottak be a ferencvárosi szektorba és verni kezdték a magyar drukkereket. Ezúttal a ferencvárosi szurkolói csoportok élőképpel készülnek és mindenkit arra kértek, hogy vigyen magával magyar zászlót a mérkőzésre. „Semmilyen provokációnak ne üljünk fel!” – jegyezték meg bejegyzésükben.

Olvasói sztorik