Élő Magyar foci

A Ferencváros hazai pályán kikapott a Slovan Bratislavától

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Ferencváros 2-1-re kikapott a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a Slovan Bratislava ellen.

Mivel Sztanyiszlav Csercseszov nem változtatott a Tobolt 5-1-re elintéző kezdőjén és Holman Dávid is csak a hajrában állt be, Dibusz Dénes volt az egyedüli magyar labdarúgó a kezdő sípszó felhangzásakor.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a Slovan Bratislava azonnal vezetést is szerezhetett volna, Vladimir Weiss lövését védte Dibusz, de a kipattanóra érkező Medvegyev az üres kapu mellé lőtt. Túloldalon Kristoffer Zachariassen fejelte lécre a labdát, majd némi rohanás után Tokmac Nguen átlövését védte nagy vetődéssel Adrian Chovan.

Varga Jennifer / 24.hu

A meccs súlyos atrocitások nélkül lement, de a 30. percben Barsegjant alaposan megdobálták a magyar drukkerek, amikor szögletet akart elvégezni, ebből kialakult egy pici lökdösődés is. Végül csillapodtak a kedélyek a pályán, Dibusz pedig lecsiitította a Fradi-drukkereket. Az első félidőben még Adama Traoré próbálkozott egy távoli lövéssel, de Chovan erre is odaért, így nem esett gól 45 perc alatt.

Varga Jennifer / 24.hu

A második félidő sokáig csendben csordogált, majd a 71. perctől felpörgött, ekkor ugyanis betalált a Fradi. Aissa Laidouni ugratta ki szépen Tokmacot a bal oldalon, a centerezését átlépte Boli, így Zachariassennek az üres kapuba kellett csak lőnie.

Azonnal változtatott idősebb Vladimir Weiss, támadóbb felfogásra váltott a Slovan és benyomta a Ferencvárost a kapuja elé. Tíz perc alatt jött is a válasz, Barsegjan szabadrúgását Csakvatadze emelte középre, az érkező Kashia pedig közelről bólintott a kapuba. Nem állt vissza a Slovan, ami szintén bejött, Barsegjan a tizenhatos jobb oldaláról védhetetlenül csavart a hosszú fölső sarokba.

Ezután hajtott az egyenlítésért a Ferencváros, amihez közel állt a 95. percben, de Eldar Civic megpattanó lövése a bal kapufáról kifelé pattant, így maradt a 2-1-es Slovan-siker a végeredmény.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés

Ferencváros – Slovan Bratislava 1-2 (0-0)
Groupama Aréna, Budapest.
jv.: Ricardo de Burgos Bengoetxea (spanyol)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Laidouni (Mercier – 72.), Esiti, Zachariassen – Tokmac (Auzqui – 80.), Boli (Bassey – 71.), A. Traoré (Loncar – 57.).

Slovan Bratislava: Chovan – Medvegyev, Kashia, Abena, De Marco – Barsegjan (Agbo – 93.), Kucka (Holman – 93.), Kankava, Pauschek (Csavrics – 73.) – Weiss (Csakvetadze – 73.) – Saponjics (Ramirez – 68.).

Gól: Zachariassen (71.) ill. Kashia (81.), Barsegjan (86.)
Sárga lap: Tokmac (31.) ill. Saponjics (26.)

További eredmények:

Dinamo Kijev (ukrán)-Fenerbahce (török) 0-0
Makkabi Haifa (izraeli)-Olimpiakosz (görög) 1-1 (0-1)
Helsingin JK (finn)-Viktoria Plzen (cseh) 1-2 (0-1)
NK Maribor (szlovén)-Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-0

Kapufa!

Itt a Fradi válasza! Civic jobb szélről tekerte be a labdát és úgy tűnt, túl hosszú lesz a túloldalon érkező Zachariassennek. A norvég még azonban valahogy kapura tudta fejelni a beadást, a labda a lécen csattant, az ismétlés pedig elakadt a blokkban.

Te jó ég, üres kapuba nem talált be Medvegyev!

Weiss harcolt ki egy szabadrúgást, amit aztán úgy lőtt kapura, hogy Dibusz csak bravúrral védte ki a bal alsó sarokból. A kipattanóra Medvegyev teljesen egyedül érkezett, öt méterről az üres kapu mellé gurított! Maradt a 0-0.

Saponjicé az első kapura lövés

Samy Mmaee nem fejéről csúszott tovább a labda Pauschek elé, ezt még el tudták pöckölni a Fradi védői, de az érkező Saponjic a tizenhatos bal oldalán betört és a rövid alsót vette célba. Dibusz védeni tudott, ráadásul ki sem ment a labda.

Elindult a meccs!

A Slovan Bratislava sötétkék szerelésben kezdte a mérkőzést, a Ferencváros szokásos zöld-fehér összeállításában szerepel.

Csercseszov kérte, ne a 30 évvel korábbi incidensre figyeljenek a szurkolók

1992-ben sok vendégszurkoló keveredett a Slovan Bratislava nézőinek fenntartott részére, ami konfrontációt eredményezett. A 4-1-es Slovan-győzelmet hozó meccsen fekete álarcos kommandósok gumibottal verték a lelátón a Fradi-drukkereket, ezzel volt tele a magyar és szlovák média is a meccs előtt. Az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov inkább elejét vette a további atrocitásoknak.

Azt kérem a magyar és a szlovák drukkerektől is, hogy ne a múltba tekintsenek vissza, hanem a jelenre koncentráljanak, hogy minden normális mederben folyjon le

Kapcsolódó
Fradi-Slovan: Csercseszov a jelennel foglalkozna, játékosa szerint viszont magyar ember nem felejt
Botka Endrét a 30 évvel ezelőtti történtek miatt jobban motiválja ez a párharc.

A Slovan buszát megtámadták a meccs előtti este

A Ferencváros elleni mérkőzésre készülő pozsonyi együttes már befejezte az edzést, amikor a szállásuk felé vették az irányt a Groupama Arénából elindulva. Három rendőrautó követte a buszt, de így is megdobták egy kővel. A szélvédő külső rétege roncsolódott meg a belső golyóálló réteg érintetlen maradt, de ami még ennél is fontosabb, a játékosok és a stábtagok közül sem sérült meg senki. Az este folyamán több fenyegető vonulást és skandálást is bemutattak a Fradi ultrái.

Kapcsolódó
„Fuck you, Slovan” – a belvárosban vonultak a Fradi-ultrák
A szlovák szurkolókat keresték, de nem találták őket.
Olvasói sztorik