Magyar foci

Rossi: Ha majd meghalok, a magyar stadionokban egyperces néma csönddel fognak megemlékezni rólam

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

„Amikor elfoglaltam a szövetségi kapitányi pozíciót, azt mondtam az elnökünknek és a miniszterelnökünknek is, hogy nyomot szeretnék hagyni magam után” – ezt a kedd esti sajtótájékoztatóján mondta Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata 4-0-ra legyőzte Wolverhamptonban az angol válogatottat, túlzás nélkül világraszóló sikert aratva. Az olasz szakember azzal folytatta, hogy ezen a ponton ez a bizonyos nyom igenis látható.

Előbb vagy utóbb mindenki meghal. Talán ez az egyetlen dolog a világon, ami igazán demokratikus. Szóval, amikor meghalok – remélhetőleg a lehető legkésőbb –, biztos vagyok abban, hogy Magyarországon, a stadionokban egyperces néma csönddel fognak megemlékezni rólam, ez pedig úgy gondolom, hogy hatalmas tett a részemről

hallható az M4 Instagram-oldalán a kapitány nyilatkozata.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A magyar válogatott minden képzelet felülmúlt ezen a nyáron. Már a korábbi két Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy képes megtréfálni a nagyokat, ám most júniusban a csapat oda-vissza legyőzte az angolokat, ikszelt a németekkel és csak szűken kapott ki Olaszországtól, így négy fordulót követően vezeti elitdivíziós csoportját a Nemzetek Ligájában.

Kapcsolódó

Legutóbb még az Aranycsapatnak sikerült győznie Angliában, az 1953-as találkozót az évszázad meccsének választották. Arra pedig korábban még egyetlen válogatott sem volt képes, hogy idegenben verje az angolokat 4-0-ra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik