Paul ELLIS / AFP
Magyar foci

Román sportsajtó: Fényévekre vagyunk a magyaroktól

A román sportsajtóban kiemelt figyelmet kapott a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen idegenben elért 4-0-s győzelme, és az örök riválisnak tekintett magyar csapat összehasonlítási alapul szolgált a román válogatottal, amely a wolverhamptoni mérkőzéssel egy időben hazai pályán 3-0-ra kikapott Montenegrótól, írta az MTI.

A sportportálok arra is kitértek, hogy a magyarok négy forduló után Németországot, Olaszországot és Angliát megelőzve vezetik a Nemzetek Ligája A divíziójának halálcsoportját, míg a román válogatott a B divízióban csoportja utolsó helyén áll Bosznia-Hercegovina, Montenegró és Finnország mögött.

Kapcsolódó
„Reggel kirúgnak!” – kapitányuk ellen fordultak az angolok a történelmi megaláztatás után
A Guardian állítja, Southgate-et eddig is utálták, a Sun szerint, ha a drukkereken múlna, már csomagolhatja.

A Románia-Montenegró mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Edward Iordanescut is kérték az újságírók, hogy reagáljon az angol-magyar mérkőzésre. A román szövetségi kapitány elutasította, hogy párhuzamot vonjon a válogatottak között, és csak saját csapatáról beszélt. Kijelentette, el kell fogadni a helyzetet, és le kell vonni a nehezen megemészthető következtetéseket. Lemondását azonban nem jelentette be.

A román sportsajtó az elképesztő és káprázatos jelzőket használta a magyar siker leírására. A Gsp.ro portál megfogalmazása szerint

Marco Rossi meglepetéscsapata eltüntette Angliát.

A Prosport.ro honlap szerdai véleménycikkének azt a címet adta, hogy

Fényévekre vagyunk a magyar sporttól.

A cikkíró összehasonlította az utóbbi három olimpia magyar és román eredményeit, és megállapította, hogy a magyarok nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportokban is jeleskednek. Ezt annak tulajdonította, hogy működni kezdett az Orbán-kormány által 2011-től bevezetett adórendszer, amely kedvező adózási feltételeket biztosít a sport és a kultúra támogatóinak.

A Digisport.ro a közösségi portálokon terjedő humoros megjegyzéseket is összegyűjtötte. Ezek egyike szerint Románia a nagy futballnemzetek, Anglia és Olaszország szintjén teljesített szerda este.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!