Magyar foci

„Tiszta a lelkiismeretem” – a magyar válogatott focista úgy érzi, több játékidőt érdemelt volna

RvS.Media/Basile Barbey/Getty Images
RvS.Media/Basile Barbey/Getty Images

Nem úgy sikerült Varga Kevin téli klubváltása, ahogy azt eltervezte. A magyar válogatott játékos a török élvonalbeli Kasimpasától került a svájci bajnokságban szereplő Young Boyshoz, ahol a bajnoki cím volt a célkitűzés. A csapat – amely épp a Ferencvárost ütötte el a BL-csoportkörtől – márciusban még edzőt is váltott (David Wagner helyét Matteo Vanetta vette át), majd bronzérmes lett, Varga pedig csak elvétve játszott.

A bajnokságban hatszor lépett pályára, de csak egyszer volt kezdő. Összesen 128 percnyi bizonyítási lehetőséget kapott.

Kapcsolódó
41 percet játszott, távozik csapatától a magyar válogatott támadó
A lengyel élvonalból kieső Termalica a hivatalos honlapján köszönt el a 32 éves játékostól.

A Nemzeti Sportnak értékelte a tavaszt a 16 éves Varga, azt mondta, egyértelműen több játéklehetőségre számított. A klub nagyon meg akarta őt szerezni és többen is sérültek voltak.

„Amikor lehetőséget kaptam, rendre pozitív visszajelzés érkezett, ezért is esett rosszul, hogy kevés időt tölthettem a pályán. (…) Tiszta a lelkiismeretem, megtettem mindent, hogy több játékpercet kapjak, biztosra veszem, már az edzéseken is fejlődtem, viszont a kevés lehetőség miatt a válogatott meghívónak nem lehetett realitása.

Itt nem dédelgetik a labdarúgót, ha kimarad, egy ilyen klubnál csupa jó képességű futballista van a keretben, de ettől még úgy érzem, többet érdemeltem volna

– mondta a sportlapnak a tízszeres válogatott Varga Kevin, aki a kevés játéklehetőség miatt nem is kapott meghívót Marco Rossitól a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre.

A folytatásról azt mondta, érvényes szerződés köti még a Kasimpasához (jövő nyárig szól), úgyhogy a felkészülés rajtjára visszamegy Isztambulba. Aztán majd kiderül, hogyan tovább.

A karcagi születésű szélső az MTK-nál és Debrecenben nevelkedett, a DVSC-ben pedig alapember lett az NB I-ben, 2018-ban az év legjobb fiataljának is megválasztották itthon. 2020-ban igazolt a Kasimpasához, amelynek színeiben 55 mérkőzésen hat gól és négy gólpassz volt eddig a mérlege.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik