Nemzetközi foci bajnokok ligája

Fel tudja-e húzni a Liverpool-Real BL-döntő az elmúlt két év gyászos gólátlagát?

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

Mindössze egy gól született az újonnan létrehozott európai kupasorozat, a Konferencia Liga tiraai döntőjében, ezt Nicolo Zaniolo révén a Roma szerezte, így az Inter 2010-es BL-győzelme óta – akkor az a José Mourinho volt a milánóiak edzője, aki most a Romát irányítja – először nyert nemzetközi trófeát egy olasz klub.

Kapcsolódó
Egyetlen gól döntött a történelmi trófea sorsáról
Ki más nyerte volna meg elsőként a trófeát, mint José Mourinho?

A statisztikákkal foglalkozó Opta Twitter-oldala hívta fel a figyelmet arra a tendenciára, hogy az elmúlt öt európai kupadöntőben egyik csapat sem szerzett egynél több gólt. Az öt találkozón összesen hét gól született, ami elég hervasztó, 1,4-es gólátlagot jelent.

Ezt a szombati Real Madrid-Liverpool BL-döntő húzhatja fel, a spanyolok 28, az angolok 30 gólt szereztek a döntőig vezető úton, az eddigi 12-12 meccsen. A két csapat 2018-ban is a döntőben találkozott, akkor a duplázó Gareth Bale volt a főszereplő, de a Real sokat köszönhetett a nagyokat bakizó Liverpool-kapusnak, Loris Kariusnak, valamint Sergio Ramosnak, aki a földre vitte Mohamed Szalahot, akit le is kellett cserélni. Karius és Ramos már nincs, Bale még epizódszereplőnek sem mondható a Realnál, Szalah viszont nagyon szeretne visszavágni a négy évvel ezelőtt történtek miatt.

A döntő 21 órakor kezdődik szombaton.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik