Nemzetközi foci

Egyetlen gól döntött a történelmi trófea sorsáról

Sebastian Frej/MB Media/Getty Images
Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Az AS Roma szerda este 1-0-ra legyőzte a Feyenoord együttesét az európai Konferencia Liga döntőjében.

Kapcsolódó

Nem sikerült látványosra a mérkőzés, sokáig az okozott csak izgalmat, hogy Henrih Mhitarjant le kell-e cserélni már az első félidőben – erre sor került a 16. percben. A mindent eldöntő találatot Nicolo Zaniolo szerezte, aki Gianluca Mancini beívelését nem vette át jól, de a kimozduló kapus fölött át tudta még pöccinteni.

Sokat elmond az első félidőről, hogy ezen kívül összesen egyszer lőtt kapura az olasz csapat, de persze térfélcsere után már a Feyenoordnak kellett nyomnia. A hollandok azonnal támadásba is lendültek, öt perc alatt két kapufát lőttek, de a kis szöglet utáni variáció, majd Malacia lövése is kimaradt – utóbbinál Rui Patrício is hatalmasat védett, hogy kapufára tolja a labdát.

Tammy Abraham harcolhatott volna ki ezután büntetőt, de a romániai Kovács István sípja néma maradt. Innentől főleg a Feyenoord nyomott, de még Lorenzo Pellegrini is végleg eldönthette volna a meccset, ám egy kontra végén gyengécskén lőtt Justin Biljow ölébe. Öt perc hosszabbítás sem volt azonban elég a hollandoknak, ezzel

José Mourinho csapata, az AS Roma nyerte meg a történelem első Konferencia Ligáját, ezzel az első edző, aki mindhárom európai kupasorozatban döntőt nyert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik