Nemzetközi foci

Haaland miatt remegnek a riválisok, de a City másik igazolása hat góllal végzett ki egy csapatot

Juan Mabromata / AFP
Juan Mabromata / AFP

Már megköttetett a nyári bombaigazolása, Erling Haaland ugyanis a Borussia Dortmundtól a Manchester Cityhez szerződött. Csatárposztra azonban érkezik egy másik erősítés Pep Guardiola csapatához, Julián Álvarez a River Plate-től.

A 22 éves játékos csütörtökön hajnalban a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores Kupában mutatta meg, hogy nagyon érzi a kaput.

A River a perui Alianza Limával játszott hazai pályán a csoportkörben és nyert bántóan simán 8-1-re. Álvarez egymaga hat gólt szerzett: betalált jobbal, ballal, a kapust leszerelve, már csak a fejes hiányzott. Ezzel amúgy sikerült szépen felhúznia a statisztikáját, ugyanis a csoportkör korábbi öt meccsén nem volt eredményes, így viszont egyből a góllövőlista második helyére ugrott. A River csoportgyőztesként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Julián Álvarezről már a télen megegyezett egymással a River Plate és a Manchester City, az angol bajnok 20 millió eurót fizet érte, de fél évre még kölcsönben Argentínában maradt. Nemsokára viszont csatlakozik Pep Guardiola keretéhez.

Az argentin bajnokságban tizenegy mérkőzésen nyolc gólja és két gólpassza volt eddig, ezzel a csapat házi kanadai táblázatán (gól és gólpassz együtt) a második helyen van. Ő próbálkozik meccsenként a legtöbb lövéssel (1,6), és az általa kidolgozott öt nagy helyzet is a második a csapatrangsorban.

Nem volt kérdés, hogy meg akarjuk szerezni. Lenyűgözőek a róla szóló jelentéseink, épp azért is akarom őt nemcsak felvételekről látni, hanem a csapattársaival együtt a pályán

mondta róla még anno Guardiola.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik