kecskemetite.hu
Magyar foci

KO az NB II-ben, újra feljutó helyen a Kecskemét

Két feljutásért csatázó csapat mérkőzését nyerte meg hétfőn 4-0-ra a Kecskemét, amely ezzel visszaelőzte a DVTK-t a tabellán és jelenleg a második helyen áll. A Vasas így még nem bajnok, de már csak idő kérdése, miután négy fordulóval a vége előtt 12 pont a csapat előnye.

Kapcsolódó
„Nevetséges csapat vagyunk” – kiakadt a nyíregyházi futballedző
Sorozatban hatodszor maradt nyeretlen a Spartacus az NB II-ben.

A KTE viszonylag hamar eldöntötte a mérkőzést, igaz, a hazai henger beindulásához kellett egy óriási védelmi hiba a szegediektől: ide-oda pattogott a labda, amelyet aztán Molnár kapus sem tudott kiütni, a lécről lecsorgót pedig Hadaró fejelte be a felső sarokba (videó az M4 oldalán). A 28. percben megduplázta előnyét a Kecskemét, a nyártól a DVTK-t erősítő Lukács értékesített egy tizenegyest, majd még mindig csak a 33. percnél járt a meccs, amikor 3-0-ra módosult az állás, Lukács ekkor gólpasszt adott, Tóth Barna fejelt a kapuba.

Bár a szünet előtt tizenegyeshez jutott a Szeged is, Csoboth lövését védte a kapus. A második félidő elején is a hazaiak nyomtak, majd az 54. percben jött az újabb gól. Gajdost még azonnali piros lappal kiállították a vendégektől a 67. percben.

A Kecskemét és a DVTK között így még nagy csata lesz a második feljutó helyért: a két rivális azonos pontszámmal áll, a jobb gólkülönbség a KTE-nek kedvez. A negyedik helyen álló Szeged hat ponttal van lemaradva, ugyanakkor már egymást követő harmadik vereségét szenvedte el azt követően, hogy Dragan Vukmir szerződést bontott a csapattal, hogy aztán a DVTK vezetőedzője legyen.

Kapcsolódó

A Kecskemét Dorogon, a Diósgyőr Budaörsön lép pályára a következő fordulóban, míg a Szeged a Szolnokot fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!