Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola hosszan beszélt arról, mit tisztel a Real Madridban

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Már az elődöntőknél jár a Bajnokok Ligája, kedden a Manchester City-Real Madrid párharc első, angliai felvonását rendezik. Bár nem is olyan régen, 2020-ban is találkozott egymással a két csapat az egyenes kieséses szakaszban, Pep Guardiola inkább a spanyol rivális mostani szerepléséről beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, a Real ugyanis a PSG, majd a Chelsea ellen is volt vert helyzetben, mégis továbbjutott. Ezt emelte ki a Cityt irányító katalán edző is.

„Amit láttam tőlük, főleg a legutóbbi párharcban, hogy olyan játékosok alkotják a csapatot, akiknek van karakterük.

Ami igazán tetszett, hogy 3-0-s hátrányban többen is felemelték a kezüket, hogy jelezzék: ott vannak.

Nem ijedtek meg a labdától. Sokan megrémültek volna, de ők nem. Modric, Kroos, Carvajal, Alaba és Benzema. Ők inkább kérték a labdát” – magyarázta Guardiola, aki arra is kitért, hogy ha csak a két csapat múltját nézik, akkor egyértelmű a Real Madrid fölénye, ugyanakkor ő és a csapata vágynak az ilyen kihívásokra.

Hasonlít ahhoz, mint amikor a Bayern Münchennel vagy a Barcelonával találkozik az ember, olyan csapatokkal, amelyek már többször is jártak ilyen magasságban. Az elmúlt évtizedben már nekünk is sikerült többször is, ami jó dolog

– mondta Guardiola, aki kilencedik elődöntőjére készülhet edzőként, ami rekord.

Kapcsolódó
Évtizedek óta nem volt az NB I-nek olyan csapata, mint a mostani Fradi
Egymást követő negyedik bajnoki címét szerezte meg a Ferencváros, amely az Újpest legyőzésével biztosította be az első helyét.

A két csapatnak a keddi egyébként a hetedik egymás elleni találkozója lesz, eddig két-két győzelem mellett kétszer döntetlent játszottak, és az összesített gólkülönbség 7-7. Egyenes kieséses szakaszban kétszer csaptak össze: 2015-16-ban ugyancsak az elődöntőben a Real örülhetett (az idegenbeli 0-0 után odahaza Fernando öngóljával 1-0-ra nyertek a madridiak), míg a 2019-20-as idényben a nyolcaddöntőből a Manchester City jutott tovább: az idegenbeli 2-1-es sikert követően a koronavírus miatt csak fél évvel később, augusztusban került sor a visszavágóra, amelyen ugyancsak 2-1-re nyertek Guardioláék.

A találkozón a romániai Kovács István lesz majd a játékvezető.

Olvasói sztorik