Magyar foci

A legendás kárpátaljai edző haragszik Orbán Viktorra és szégyelli, hogy magyar

SERGEI SUPINSKY / AFP
SERGEI SUPINSKY / AFP
Haragszik a magyar miniszterelnökre, és már nem is akar magyar újságoknak interjút adni Szabó József, a legendás kárpátaljai edző.

A 82 éves szakember rossz lelkiállapotban fogadta a Blikk megkeresését, és a lap szerint durván közölte, miért nem ad interjút.

Kapcsolódó

„Ne haragudjon, de nem akarok magyar lapokkal beszélni. Szégyellem, hogy magyar vagyok. Elsősorban nem is az a baj, hogy Magyarország nem segít Ukrajnának a háborúban, bár nem értem, hogy miért nem engedi legalább át az országon a Nyugatról küldött fegyvereket.

Ami viszont jobban fáj, és felbosszant, hogy Orbán Viktor nyelve folyamatosan a háborút kirobbantó orosz elnök, Vlagyimir Putyin fenekében van

– közölte, majd bontotta a vonalat.

A lapnak Medvigy István, a Kárpátaljai Labdarúgó-szövetség volt tagja elmondta, ő telefonon beszélt barátjával, aki nap mint nap sétál az ostromlott Kijevben, igyekszik segíteni azoknak, akik nála is nehezebb helyzetben vannak.

„Nehezen teszi túl magát a háborúban megölt gyerekek tragédiáján, meggyűlölte az oroszokat, még a telefonja névjegyzékéből is törölte egykori orosz sporttársai számát” – mondta Medvigy.

Szabó 1940. február 29-én született Ungváron, pályafutása csúcsán a Dinamo Kijevben futballozott 1959 és 1969 között, nyert négy szovjet bajnokságot és két kupát.

Edzőként ugyanezt érte el csapatával, amelyet 1994-ben, 1995-ben, 1996-ban és 1997-ben ukrán bajnoki címhez, 1996-ban és 2005-ben Ukrán Kupa-sikerhez segített. Kétszer is irányította az ukrán válogatottat.

Olvasói sztorik