GLYN KIRK / AFP
Nemzetközi foci

Hazugságnak tartja a bucsai mészárlást, lemondott az angol futball-legenda

Az ukrajnai háborúról szóló vitatott bejegyzése után lemondott korábbi klubja, a Southampton nagyköveti posztjáról Matt Le Tissier.

Kapcsolódó
Ralf Rangnickot elcsábítanák Manchesterből
Az osztrák Kurier szerint a őt szemelték ki Ausztria új szövetségi kapitányának.

A klub 53 éves legendája az elmúlt két évben egyre szélsőségesebb megnyilvánulásairól vált híressé. 2020-ban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban osztotta meg nézeteit, kritizálta a kormányt és a médiát, mert szerinte túlreagálták a pandémiát, és szkeptikus volt az oltással és a korlátozásokkal kapcsolatban.

Közzétett egy olyan képet is, amelyben a holokausztot és a maszkviselést hasonlította össze, ezt később törölte.

Azt is állította, hogy a dán középpályás, Christian Eriksen szívleállása a védőoltás mellékhatása volt (noha a dán játékos nem is vette fel az oltást), és kivizsgálást követelt a pályán történt összeomlások és az oltások közötti összefüggések felderítésére.

Legutóbbi összeesküvés-elmélete szerint a bucsai mészárlás (az ukrán város tömegsírjában legkevesebb 330 férfi holttestét találták meg) sem történt meg, a média hazudott a tudósításaiban.

A tweetet később törölte, majd ezzel egy időben bejelentette távozását a Southamptontól.

Úgy döntöttem, hogy távozom a klub nagyköveti posztjáról. A véleményem a sajátom, és mindig is az volt. Fontos, hogy még ma megtegyem ezt a lépést, hogy elkerüljük a félreértéseket

írta.

Hozzátette, ez nem befolyásolja a klubjával való kapcsolatát és az iránta való szeretetét.

Le Tissier 1986 és 2002 között 540 mérkőzésen lépett pályára és 209 gólt szerzett a Southamptonban.