Nemzetközi foci

„Megdöbbentő, ami történt” – ukrán fiatal kapott edzéslehetőséget a Manchester Citynél

Felhasználva Olekszandr Zincsenkóval fennálló barátságát a Manchester Cityhez utazott és ott edz a Torpedo Moszkvával szerződést bontó ukrán labdarúgó, Andrij Kravcsuk.

A 23 éves középpályás az oroszok Ukrajna elleni az invázióját követően menekült el klubjától, majd Zincsenkóval segítségével a szezon végéig – a brit kormány, a Premier League és az FA jóváhagyásával – megállapodott a Cityvel.

Kapcsolódó
„A lengyelek féltek, számomra a válogatott és Lewandowski sem létezik többé"
A korábbi szovjet válogatott labdarúgó szerint az oroszok kizárása a futball megcsúfolása.

Nagyon kényelmetlenül éreztem magam a Torpedo Moszkvánál. Megdöbbentő, ami történt. Nem hiszem el, hogy ez lehet a 21. században, Európa közepén

mondta.

„A klubnál kedves emberek vettek körül, , de egy olyan országban játszottam, amely megszállta a hazámat. A távozás volt az egyetlen helyes döntés,. Ukrajnában az emberek nem értenének meg, ha továbbra is ott játszanék” – tette hozzá az ukrán U21-es válogatott játékos.

„Nagyon hálás vagyok a Manchester Citynek, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy itt edzhessek. Az elmúlt néhány hét és hónap nagyon nehéz volt, de nagyon sokat jelent számomra, hogy visszatérhetek a pályára.”

Kravcsuk egy hajnali 5 órai telefonhívás során azt édesanyjától értesült az invázióról, miközben Törökországban edzőtáborozott csapatával. A családja még mindig az ukrán fővárosban, Kijevben él, testvére, Aleks pedig bevonult katonának.

Minden nap beszélek a bátyámmal és mindig elmondom neki, mennyire büszke vagyok rá, mert nemcsak a családunkat védi, hanem az egész országot.

Olvasói sztorik