Nemzetközi foci sport

„Nem emberek, arról álmodom, hogy kirúgjuk őket a hazámból” – a magyar származású legenda nem kér az oroszokból

Az egykori vb- és olimpiai bronzérmes szovjet válogatott futballista, a Dinamo Kijev és a kárpátaljai labdarúgás legendás játékosa, illetve edzője, Szabó József nyilatkozott a megszállásról.

Az éles kritikákról híres, 82 éves exfocista ezúttal is figyelemfelkeltő nyilatkozatot adott.

Ez egy horda. Azok a szemetek, akik megszállták az országomat, nem emberek. Arról álmodom, hogy kirúgjuk az oroszokat a hazámból és remélem a saját levükben főnek meg

– mondta egy televíziós műsorban.

Szabó József az ukrán Himikben kezdett focizni, majd az ungvári Szpartakban lett profi. Ezután lett a Dinamo Kijev játékosa, amelyben tíz évig játszott, ezalatt négyszer szovjet bajnoki címet nyert. A Zorja Luhanszk és a Dinamo Moszkva csapatában is játszott, a szovjet válogatottban összesen 47-szer szerepelt, olimpiai és világbajnoki bronzérmet is szerzett. Pályafutása után újabb sikereket ért el Kijevben: edzőként négyszeres bajnok és kétszeres kupagyőztes lett. Az ukrán válogatottat kétszer is irányította.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!