Magyar foci

„A Bumba ügyében szorgoskodó menedzserek már nem tehetik be a lábukat a klubunkhoz”

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Az NB I jelenlegi szezonjának meglepetéscsapata, a Kisvárda hivatalos honlapján reagált a csapattal kapcsolatos pletykákra.

A közlemény előzménye, hogy a román sajtóban két pletyka is megjelent, előbb az aradi focicsapatot irányító Bálint Lászlót ültették le a klub kispadjára, majd a 35 éves Claudiu Keserüt boronálták össze a várdaiakkal. Az eset után Révész Attila sportigazgató úgy döntött, elég volt a híresztelésekből.

„Bár nem szoktam és nem is szeretem kommentálni a csapattal kapcsolatos pletykákat, most egyszer és mindenkorra szeretném lezárni, hogy a Romániából érkező híreknek semmilyen valóságlapjuk nincs. A korábbi időszakban többször volt rá példa, hogy kiálltam a nyilvánosság elé az edzőjelöltek nevével. Megszokhatták már tőlem, hogy nem szoktam az információkat bújtatni. Az én számból csak a valós jelöltek nevét és az igazat hallhatták, és a későbbiekben sem szeretnék ilyen buta, teljesen alaptalan pletykákkal foglalkozni”

– szögezte le a Kisvárda egyik legfontosabb vezetője.

Először az edző kapcsán foglalta össze álláspontját a sportigazgató, aki szerint talán az Adrian Mutuval történt tárgyalások adtak alapot az újabb pletykáknak. Ettől függetlenül nem először bizonyult tévesnek a román sajtó értesülése a várdai edzőkkel kapcsolatban.

„Azt már korábban is meglepve olvastam, hogy Miriuta László kisvárdai edzősködésének idején milyen fals és nagyot mondó összegeket dobtak be a köztudatba.

Akkor csak mosolyogtam, de most már kezd felháborító lenni, hogy olyan jelölteket dobnak be, akikkel sosem beszéltem, és nem is ismerem őket személyesen. A velünk kapcsolatosan emlegetett edzőről például még életemben nem hallottam.”

Keserüvel kapcsolatban pedig két érvet is felhozott Révész, egyfelől a futballista korát, másfelől pedig a téli szünetben szerződését meg nem hosszabbító Claudiu Bumbát, akit próbálnak elvinni a játékosügynökök.

Kapcsolódó
„Majd úgy megy haza Romániába, hogy megtanulja, Magyarországon nem az van, amit a játékosok akarnak” - bekeményített a Kisvárda sportigazgatója
Révész Attila azt is elárulta, egyik játékosa szívizomgyulladással volt kórházban a koronavírus miatt.

„Aki tisztában van a játékospolitikánkkal, az láthatja, az utóbbi időben már nemhogy 35, de még 30 éves játékosokat sem igazoltunk, hiszen törekedtünk a fiatalításra is.

Van sejtésem, hogy kik állhatnak az egyszázalékos valóságtartalommal sem bíró hírek kreálása mögött: nagy valószínűséggel a Claudiu Bumba ügyében szorgoskodó menedzserek, akik már nem tehetik be a lábukat a klubunkhoz. De ha mások, az sem számít, a lényeg, hogy teljesen alaptalanok a hírek.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik