Magyar foci

„Próbálok két lábbal a földön maradni” – orvosi vizsgálatra utazik a Cityhez a 17 éves Vancsa Zalán

mtkbudapest.hu
mtkbudapest.hu

Vancsa Zalán megerősítette az m4sport.hu-nak az elmúlt napok hírét:

pénteken a Manchester Cityhez utazik orvosi vizsgálatra, ha ott mindent rendben találnak, akkor aláírja szerződését és a City Football Group holding kötelékébe kerül. Az M4 cikkében megjegyzik, hogy a klub 5 millió eurót fizethet érte az MTK-nak.

Kapcsolódó
Gödörben az MTK: „Ha már pénzt kapunk az államtól, szeretnénk azért mutatni is valamit”
Az MTK az utolsó előtti helyen zárta az őszt az NB I-ben, de az év első Ziccerében nem csak erről beszélgetünk Polyák Balázzsal, a klub sportigazgatójával.

A 17 éves támadó elmondta, decemberben vették fel velük a kapcsolatot, a City Group szakmai igazgatójával, Gary Worthingtonnal tárgyaltak, majd januárban a két klub is megegyezett egymással. Az UEFA szabályai miatt akár két hónapig is eltarthat, mire játékengedélyt kapna, így az a döntés született, hogy a tavaszt még az MTK-nál tölti kölcsönben. A következő hónapokban döntik el, hogy aztán merre tovább, hol játszhatna, fejlődhetne a legtöbbet.

A Citynél úgy látják, nyártól a belga Lommel SK lenne a legmegfelelőbb számomra, ott kell fejlődnöm és játszanom hétről-hétre.

Vancsa Zalán nem akar túl nagy lépésekben gondolkodni, szeretné fokozatosan felépíteni a karrierjét. A Citynél látják benne a potenciált, hogy eljusson a legmagasabb szintre.

Próbálok két lábbal a földön maradni, nem szálltam el ettől, ugyanúgy dolgozom tovább és remélem, ebben az ütemben folytatódik minden.

A játékos 16 évesen mutatkozott be az NB I-ben. A magyar élvonalban 13, a kupában két mérkőzésen lépett pályára, összesen két gólt szerzett, míg nemzetközi szinten az ifjúsági BL-ben hívta fel magára a figyelmet, ahol ősszel négy meccsen ötször volt eredményes. A Nemzeti Sport cikke szerint a manchesteri orvosit követően utazik is haza, hogy részt vegyen az Eb-selejtezős elitkörre készülő U19-es válogatott összetartásán.

Az Újpest ellen győztes gólt szerzett az NB I-ben:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik