Magyar foci

„Nem volt egyszerű időszak számunkra” – Csercseszov első tétmeccsére készül a Fradival

fradi.hu
fradi.hu

Csütörtökön pótolják a negyedik fordulóból elhalasztott Puskás Akadémia – Ferencváros bajnokit, ezzel tér vissza a téli szünetből az NB I. Ez lesz a korábbi orosz szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov első tétmérkőzése a bajnoki címvédőnél. Azt mondta, volt lehetősége megismerkedni a játékosokkal, noha hárman jelenleg is az Afrika Kupán szerepelnek.

Kapcsolódó
Milyen edző kell az NB I-be, hogy ne falják fel a játékosok?
Kubatov Gábor Fradi-elnök azt mondta, bár szerettek volna Nyugat-Európához tartozni, de a jelenlegi öltöző nem respektálja az olyan úriembereket, mint amilyen Peter Stöger volt. De akkor milyen edző kell Magyarországra?

„Nem volt egyszerű az alapozási időszak számunkra, néhányan többet, mások kevesebbet edzettek az utóbbi hetekben, ennek ellenére felkészültünk a Puskás Akadémia elleni első feladatra. Nem minden labdarúgóra számíthatok csütörtökön sem, de legalább már nagyobb létszámban együtt tudunk készülni.

Megvan a taktikánk, bízom abban, hogy a pályán is véghez tudjuk majd vinni, amit átbeszéltünk

nyilatkozta fradi.hu-nak Csercseszov, aki azt is megjegyezte, ahhoz, hogy elérjék a céljukat és a következő szezonban ismét egy európai kupasorozat csoportkörében szerepeljenek, ahhoz először meg kell nyerni a magyar bajnokságot.

Kapcsolódó
Csányi Sándor cáfolja, hogy az MLSZ-nél befolyásos szülőkkel kell egyezkedni
Vancsa Zalán körül alakult ki feszült helyzet, ez okozta az egyik konfliktust, amit az utánpótlás-válogatottakért felelős szakmai igazgató megemlített.

Komoly tétje lesz a felcsúti mérkőzésnek, a két csapatot jelenleg ugyanis mindössze négy pont választja el egymástól a tabellán. Ráadásul mindkét csapat rangadó vár a hétvégi, 18. fordulóban: az FTC az Újpesthez látogat, a Puskás Akadémia a Fehérvárt fogadja.

A Fraditól a nyáron, három bajnoki címet, valamint egy Európa Liga- és egy Bajnokok Ligája-csoportkört követően távozott Szerhij Rebrov, őt váltott Peter Stöger, de a Bundesliga-tapasztalattal is rendelkező osztrák edző a hírek szerint elveszítette az öltözőt, így 2021 utolsó bajnokiján már Máté Csaba irányított beugróként. Utána állapodott meg a vezetőség Csercseszovval.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik