Magyar foci

PL-edző dicsérte a magyar kapust: „Európa egyik legtehetségesebb fiatalja”

whufc.com
whufc.com

Hétfőn jelentette be a Premier League-ben szereplő West Ham United, hogy szerződést hosszabbított az U23-as csapatban védő magyar kapusával, Hegyi Krisztiánnal. A 19 éves játékos 2019-ben, a Haladástól érkezett a londoni klubhoz, amelyhez 2025-ig köti az új szerződése.

A bejelentésről szóló hírben idézik az első csapat kapusedzőjét, Xavi Valerót, aki elég jó véleménnyel van Hegyiről.

Amikor leigazoltuk, akkor Európa egyik legtehetségesebb fiatal kapusának tartottuk, és szerintem ő meg is felel ezeknek az elvárásoknak.

Többféle kapus van, vannak reaktívak, meg olyanok, akik fizikálisan nagyon erősek. Krisztián nagyon kiegyensúlyozott, a játék minden elemét tudja kontrollálni. Szerintem megvan benne a potenciál, hogy idővel az első csapat keretébe kerüljön” – mondta Valero, aki szerint Hegyi hamarosan az U21-es magyar válogatottból is kiszorítja a nála idősebbeket.

Az U23-as bajnokság első osztályában a West Ham a Manchester Cityvel csatázik az első helyért, jelenleg utóbbi vezeti a bajnokságot, de egy mérkőzéssel többet játszott riválisánál. Hegyi az eddigi 17 mérkőzésből 14-en védte a WHU kapuját, ötször nem vették be a kapuját. Csapata eddig a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban.

Olvasói sztorik