Magyar foci

A Fradi új edzője elárulta azt, amit a klub nem

Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP
Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP

A bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője, az orosz Sztanyiszlav Csercseszov nyilatkozott hazája lapjának, a Szport Ekszpressznek, és elárulta azt, ami a klubközleményből kimaradt:

szerződése az FTC-nél a 2023/24-es szezon végéig szól.

Kapcsolódó
Marco Rossi is elmondta véleményét arról, hogy Csercseszov lett a Fradi edzője
A magyar bajnok hétfőn jelentette be a korábbi orosz szövetségi kapitány érkezését.

Az 58 éves szakember arról is beszélt, hogy a stábja majd 2022 legelején csatlakozik hozzá (erre a sportigazgató, Hajnal Tamás is utalt már korábban, hogy lesznek változások, de a jól bevált emberekhez is ragaszkodnak), és hogy neki összességében megfelel a jelenlegi csapatösszetétel, így nem tervezi, hogy a téli átigazolási időszakban orosz játékosokat hívjon az NB I címvédőjéhez.

Először is látni kell, kinek milyen szerződése van, mikor jár le, mik a terveik a játékosoknak. Szinte az egész hétfőt átbeszéltük a sportigazgatóval, és nincs feladatunk egyetlen országból sem hozni futballistát, csak mindent jól kell csinálnunk

– idézte az orosz sportlap Csercseszovot, aki korábban az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt. A játékosokkal angolul és németül tervez majd kommunikálni.

A Ferencváros a nyáron váltott edzőt, Szerhij Rebrov három bajnoki cím, valamint Európa Liga- és Bajnokok Ligája-csoportkör után távozott. A helyére Peter Stögert nevezték ki, akivel ugyan bejutott az EL-be a csapat, de ott utolsóként esett ki, a Bayer Leverkusent már egy tét nélküli mérkőzésen sikerült megverni az utolsó fordulóban. A hírek szerint a korábban a Bundesligában is edzősködő osztrák elveszítette az öltözőt, azért kellett már fél év után távoznia.

Olvasói sztorik