Magyar foci

„A világ királyának tartja magát, önmagán kívül senkit sem tisztel” – egykori játékosa a Fradi egyik edzőjelöltjéről

ANTON VAGANOV / POOL / AFP
ANTON VAGANOV / POOL / AFP

Még mindig nem tudni, ki lesz a hétfőn menesztett Peter Stöger utódja a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Ugyan az Index tudni véli, hogy megszületett a megállapodás a korábbi orosz szövetségi kapitánnyal, Sztanyiszlav Csercseszovval, orosz lapértesülések még mindig összeboronálják más klubbal.

Kapcsolódó
„Ilyen az üzlet” – Stöger a menesztéséről
A sajtóban közben röpködnek a nevek arról, ki lehet az utódja.

A Kazanszszkije Vedomoszti című kazanyi napilap szerint például a helyi Rubin vezetősége is fontolgatja a szerződtetését. Ugyan jelenleg Leonyid Szluckij személyében van edző, de a csapat sorozatban három vereséget szenvedett és már csak a 10. helyen áll a orosz élvonalban.

Sokkal érdekesebb viszont az az interjú, amit az egykori szlovák válogatott csatárral, Martin Jakubkóval készített egy orosz portál. A 41 éves, az aktív játéktól már visszavonult labdarúgó 2013-14-ben az Amkar Permnél dolgozott együtt Csercseszovval.

„Csercseszov egy különleges ember. Kiváló edző, aki jó tréningeket vezet, remek taktikát dolgoz ki, felkészül az ellenfélre.

Csak éppen a világ királyának tartja magát, önmagán kívül senkit sem tisztel

– nyilatkozta Jakubko.

„Emlékszem, a feleségem megbetegedett, szerettem volna egy nap szabadságot kivenni. De azt üzente, nem mehetek sehová. Edzőként talán igaza volt, de miért ne ítélhetném el emberileg. Megértettem és elfogadtam, de nem mindenki tenné meg ugyanezt” – tette hozzá.

Olvasói sztorik