Magyar foci

Ukrán csapattól érkezhet a Fradi új edzője

Lindsey Parnaby / AFP
Lindsey Parnaby / AFP

Nem okozott meglepetést, amikor a Ferencváros hétfőn bejelentette, hogy menesztette Peter Stögert, hiszen a nyáron érkezett osztrák edző nem igazán tudta maga mellé állítani a drukkereket, és a hírek szerint az öltözőt is elvesztette.

Úgy tudni, a Fradinál szeretnének egy hasonlóan keménykezű edzőt, mint amilyen Stöger elődje, a klubbal három bajnoki címet szerző Szerhij Rebrov volt, és a Rangadó ukrán forrásból úgy értesült, hogy Viktor Szkripnik lehet a magyar bajnok új edzője.

Az 52 éves ukrán szakember a Werder Bremenben fejezte be játékos-pályafutását, és a német klubnál kezdett el edzősködni, az utánpótlásból indulva végigjárta a ranglétrát, majd 70 találkozón az első csapatot is dirigálta.

Következő csapata a lett FC Riga volt, majd 2019 nyarán az ukrán Zorja Luhanszkhoz szerződött, ahova 2022. június 30-ig köti a szerződése.

Szintén felmerült a korábbi orosz szövetségi kapitány, Sztanyiszlav Csercseszov neve, és a Csakfoci szerint a legutóbb a Hellas Veronánál dolgozó, de régebben a Romát és a Sampdoriát is irányító Eusebio Di Francesco is képben van.

Az éllovas Kisvárdánál egy meccsel kevesebbet játszó FTC idei utolsó bajnokiján a Honvéddal találkozik, a szombati meccsen az eddigi másodedző, Máté Csaba irányít.

Olvasói sztorik