Magyar foci

Először veszített pontokat idegenben, kikapott a Fradi

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
A Debrecen hazai pályán 2-0-ra legyőzte vasárnap a címvédő és listavezető Ferencvárost az NB I 16. fordulójában.

Az első nagy helyzetre bő negyedórát várni kellett, de se Olekszandr Zubkov szöglete után, se néhány perccel később David Babunski helyzeténél sem született gól, írta tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
Ziccerek tömkelege maradt ki, hétgólos meccset nyert az Újpest
A hullámvölgyben lévő Paks vendégként már öt forduló óta nyeretlen.

A hazaiak alapvetően visszahúzódtak saját térfelükre, a címvédő zöld-fehérek pedig nem találtak rést a rivális betömörülő védekezésén, így szünetig nemhogy gól nem esett, lehetőség is alig akadt.

A második játékrész hazai góllal indult egy szögletet követően. A Ferencváros hátrányban igyekezett felpörgetni a tempót, valamelyest veszélyesebbé is vált, de igazán nagy nyomást nem tudott gyakorolni a hajdúsági kapura.

Az idő múlásával egyre feszültebbé vált a légkör a pályán, így a játék igencsak töredezett volt, ami a Lokinak kedvezett. A kissé enerváltan és ötlet nélkül futballozó Ferencváros a hajrában sem tudott kibontakozni, csak kapufáig jutott, így a DVSC otthon tartotta a három pontot.

A hajdúságiak a bő egy hónapja kinevezett vezetőedző, Joan Carrillo irányításával először nyertek, míg a fővárosiaknál megszakadt hat kör óta veretlenségi sorozat, egyúttal idegenben először vesztettek pontot az NB I mostani kiírásában.

NB I, 16. forduló

DVSC – Ferencváros 2-0 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4260 néző
v.: Bogár
Debrecen: Gróf – Baranyai, Deslandes, Pávkovics, Ferenczi – Bévárdi (Bényei, 87.), Baráth P., Dzsudzsák, Babunski (Varga J., 68.) – Tischler (Soltész, 87.), Ugrai (Sós, 78.)
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Besic (Vécsei, 31.), Laidouni (Loncar, 71.) – Zubkov (Szánthó, 71.), Marin (Zachariassen, 59.), Uzuni – R. Mmaee (Mak, 71.)
gól: Bévárdi (46.), Tischler (64.)
sárga lap: Bévárdi (13.), Dzsudzsák (55.), Ferenczi (67.), Gróf (83.), illetve Vécsei (37.), Laidouni (45+2.), R. Mmaee (63.), S. Mmaee (91.)

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik