Élő Magyar foci

Gyengén kezdte a félidőket, ismét kikapott a Fradi az EL-ben

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP
Továbbra sincsen meg az idei első pontja a Ferencvárosnak a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok ezúttal Sevillában, a Betis vendégeként kapott ki a G csoport 5. fordulójában.

Bár Peter Stöger edző abban bízott, csapata pontot, pontokat szerezhet Sevillában, öt perc után kiderült, hogy ehhez mindenképpen gólt is kellene szerezni.

Kapcsolódó
Voltak momentumai a Fradinak, de ezen a szinten ez nem elegendő
Peter Stöger és Dibusz Dénes is elismerte, a Betis jobb volt, megérdemelten nyert.

A Betis ugyanis gyorsan vezetést szerzett, Joaquín indította a jobb szélen a felfutó Bellerínt, aki kiválóan centerezett, Dibusz nem érhette el a labdát, Tello viszont igen, és hat méterről az üres kapuba lőtt (1-0).

Gyorsan egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Tokmac és Ryan Mmaee is hibázott, így a Fradi hiába nem játszott alárendelt szerepet a mezőnyben, veszélyesebb a helyzeteket a hazaiak alakítottak ki.

A szünet után ugyanolyan rosszul kezdett a vendégcsapat, az 52. percben Canales csodálatosan tekert a hálóba (2-0), ezzel pedig el is dőlt minden.

A spanyolok nem nagyon engedték ki a kezükből az irányítást, a Fradinak nem voltak komoly lehetőségei, így ugyan becsülettel küzdött, végül 2-0-ra kikapott.

Miután a csoport második mérkőzésén a Bayer Leverkusen 2-1-es hátrányból fordítva 3-2-re nyert a Celtic ellen, a záró forduló eredményétől függetlenül bebiztosította elsőségét, míg a magyar bajnokot legyőző Betis másodikként jutott tovább a legjobb 32 közé.

Európa Liga, G csoport, 5. forduló

Real Betis (spanyol) – Ferencváros 2-0 (1-0)
Sevilla, Benito Villamarín Stadion, 30 132 néző
v.: Ruddy Buquet (francia)
Betis: Bravo (Rui Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, E. González, Miranda – G. Rodríguez, Canales – Joaquín (Diego Lainez, 72.), R. González (Guardado, 67.), Tello – Iglesias
Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen (Gavric, 88.), Tokmac (Szánthó, 88.), R. Mmaee (Mak, 71.)
gól: Tello (5.), Canales (52.)

 

Bayer Leverkusen (német) – Celtic Glasgow (skót) 3-2 (1-1)

 

A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen 13 pont
2. Betis 10
3. Celtic 6
4. Ferencváros 0

 

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az EL-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

Még mindig nincs meg a Fradi első EL-pontja

Bár Peter Stöger edző abban bízott, csapata pontot, pontokat szerezhet Sevillában, a Ferencváros az ötödik mérkőzését is elveszítette az Európa Liga G csoportjában. A Betis már az 5. percben vezetést szerzett Tello révén, az 52. percben Canales szép lövéssel állította be a 2-0-s végeredményt.

Egyenlített a Leverkusen

Andrich kiegyenlített Leverkusenben, ahol 2-2 a Celtic elleni mérkőzés.

A csoport állása jelenleg:
1. Bayer Leverkusen 11 pont
2. Betis 10
3. Celtic 7
4. Ferencváros 0

Csere hegyek

A Fradiban Vécseit Laidouni, Ryan Mmaee-t Mak váltotta. A Betisnél meglepetésre kapuscsere van, Bravo helyére Rui Silva állt be, míg a mezőnyben Joaquín ült le, és Diego Lainez állt be.

Feltámadt a Celtic

Leverkusenben fordult a kocka, az első félidő végén – videobíró segítségével – tizenegyesből egyenlítette  Celtic, majd fordulás után Jota találatával már 2-1-re a skótoknál az előny.

Jelenleg így fest a tabella:
1. Bayer Leverkusen 10 pont
2. Betis 10
3. Celtic 9
4. Ferencváros 0.

2-0 Canales

Ugyanúgy kezdődik a második félidő, mint az első: ezúttal Canales tekert gyönyörű gólt 17 méterről a jobb felső sarokba (2-0).

Hű, mi maradt ki!

Bravo kapus kirúgásából Borja Iglesias lépett ki, két ferencvárosi védő is nagyot hibázott, ám a  csatár túl nyeglén akarta befejezni az akciót, és Dibusz bravúrral védett.

Olvasói sztorik