Élő Magyar foci

Gyengén kezdte a félidőket, ismét kikapott a Fradi az EL-ben

JORGE GUERRERO / AFP
JORGE GUERRERO / AFP
Továbbra sincsen meg az idei első pontja a Ferencvárosnak a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok ezúttal Sevillában, a Betis vendégeként kapott ki a G csoport 5. fordulójában.

Bár Peter Stöger edző abban bízott, csapata pontot, pontokat szerezhet Sevillában, öt perc után kiderült, hogy ehhez mindenképpen gólt is kellene szerezni.

Kapcsolódó
Voltak momentumai a Fradinak, de ezen a szinten ez nem elegendő
Peter Stöger és Dibusz Dénes is elismerte, a Betis jobb volt, megérdemelten nyert.

A Betis ugyanis gyorsan vezetést szerzett, Joaquín indította a jobb szélen a felfutó Bellerínt, aki kiválóan centerezett, Dibusz nem érhette el a labdát, Tello viszont igen, és hat méterről az üres kapuba lőtt (1-0).

Gyorsan egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Tokmac és Ryan Mmaee is hibázott, így a Fradi hiába nem játszott alárendelt szerepet a mezőnyben, veszélyesebb a helyzeteket a hazaiak alakítottak ki.

A szünet után ugyanolyan rosszul kezdett a vendégcsapat, az 52. percben Canales csodálatosan tekert a hálóba (2-0), ezzel pedig el is dőlt minden.

A spanyolok nem nagyon engedték ki a kezükből az irányítást, a Fradinak nem voltak komoly lehetőségei, így ugyan becsülettel küzdött, végül 2-0-ra kikapott.

Miután a csoport második mérkőzésén a Bayer Leverkusen 2-1-es hátrányból fordítva 3-2-re nyert a Celtic ellen, a záró forduló eredményétől függetlenül bebiztosította elsőségét, míg a magyar bajnokot legyőző Betis másodikként jutott tovább a legjobb 32 közé.

Európa Liga, G csoport, 5. forduló

Real Betis (spanyol) – Ferencváros 2-0 (1-0)
Sevilla, Benito Villamarín Stadion, 30 132 néző
v.: Ruddy Buquet (francia)
Betis: Bravo (Rui Silva, 72.) – Bellerín, Bartra, E. González, Miranda – G. Rodríguez, Canales – Joaquín (Diego Lainez, 72.), R. González (Guardado, 67.), Tello – Iglesias
Ferencváros: Dibusz – Botka (Wingo, 79.), Blazic, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja – Vécsei (Laidouni, 71.), Loncar – Zachariassen (Gavric, 88.), Tokmac (Szánthó, 88.), R. Mmaee (Mak, 71.)
gól: Tello (5.), Canales (52.)

 

Bayer Leverkusen (német) – Celtic Glasgow (skót) 3-2 (1-1)

 

A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen 13 pont
2. Betis 10
3. Celtic 6
4. Ferencváros 0

 

A csoport első helyezettje nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az EL-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

1-0 Tello

Máris vezet a Betis, egy gyors akció végén Bellerín jobbról érkező beadását Dibusz nem érte el, Tellónak pedig nem volt nehéz dolga az üres kapuba lőni (1-0).

Komoly hiányzók a Betisből

Ma tilos kudarcot vallani

– írta online felvezetésében a Marca, amely kiemelte, hogy a Betisből komoly játékosok hiányoznak.

Eltiltása miatt nem játszhat például az a francia Nabil Fekir, aki az Üllői úton az első gólt szerezte szeptember végén, de kihagyja az összecsapást a spanyol jobbhátvéd Martín Montoya, az argentin belső védő Germán Pezzella, a szélső Rodri, illetve az Európa-bajnok portugál középpályás, William Carvalho is.

Zubkov és Uzuni

Az ukrán Olekszandr Zubkov és az albán Myrto Uzuni sem léphet pályára, mindkét játékost sérülés miatt kell nélkülöznie a szakvezetésnek.

Stöger pontot, pontokat szeretne

„Számomra nagyon szimpatikus a Betis sokpasszos támadójátéka. Nehéz egy ilyen képességű együttes ellen érvényesíteni a céljainkat, de természetesen megpróbálunk mindent ennek érdekében. Az elmúlt hetekben sikerült apró lépéseket tennünk a helyes irányban, reméljük, ezt most a nemzetközi porondon is tudjuk kamatoztatni és pontot, pontokat tudunk szerezni” – idézte a Fradi.hu Peter Stöger edzőt.

Pellegrini: Győzni akarunk!

Manuel Pellegrini vezetőedző szerint csapata támadószellemben játszik majd, függetlenül attól, hogy a Fradi hány védővel áll fel.

Győzni akarunk, hogy legyen esélyünk a csoportelsőség megszerzésére

– nyilatkozta.

Betis: négy meccs, hét pont

A Betis két győzelemmel kezdte a sorozatot, előbb otthon 4-3-ra verte a Celticet, majd 3-1-re győzött a Fradi otthonában. Október közepén 1-1-re végzett pályaválasztóként a Leverkusennel, amelytől legutóbb, november 4-én súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett.

A Fradinak eddig semmi sem sikerült: Leverkusenben 2-1-re, otthon a Betistől 3-1-re kapott ki, majd kétszer elvérzett a Celtic ellen is (0-2, 2-3).

Olvasói sztorik