Magyar foci

Joao Janeiro: A Kisvárdából 4-5 játékos is beférne a Fradiba, Révész az első négybe várja a csapatot

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A Kisvárdával parádés szezonkezdést produkáló edző, Joao Janeiro a Dunaszerdahely kispadjára ült le.

Kapcsolódó
Máris elhappolták az NB I meglepetéscsapatának edzőjét
Családi okok miatt kérte a vezetőedző, hogy engedjék el.

A portugál szakemberhez ragaszkodott volna Révész Attila sportigazgató, ám az ajánlat túl csábító volt Janeiro számára. A történtek után a Csakfoci nagyinterjújában elmesélte, hogy

  • családi és pénzügyi okai voltak a váltásnak,
  • nem zavarta a Kisvárda játékosállományának sokszínű nemzetisége, mert elmondása szerint a világ már erre tart, mindenhol ez vár az edzőkre,
  • filozófiája szerint az „én”-t kell kicserélni „mi”-re a sikerhez,
  • valamint azt is, hogy nem szeret nyilatkozni, mert úgy érzi, a játékosok érdemlik a figyelmet, nem az edző.

A beszélgetés legérdekesebb része talán mégis a második fele, amelyből kiderül, Révész kimondottan készült arra, hogy a csapata megnyomja 2021 őszét.

Már amikor idejöttem, Révész úr egyértelműen kijelentette, hogy a cél az, hogy az előző idénybeli – egyébként remek –  5. helyezést felülmúljuk. Szerintem minimum 4-5 játékos beférne a Ferencvárosba, de akár valamelyik topligában is helyt állnának. Neveket nem mondok, mert mit szólnának a többiek?

– mondta Janeiro.

A Kisvárdát harmadik helyre kormányozó edző szerint Magyarországon remek létesítmények vannak, de felvetette a nagy pályák hiányát, ahol az egyszerű közemberek is focizhatnának. Zárszóként Janeiro elmesélte azt is, hogy Szegeden tanult magyarul egy picit, de Kisvárdán nem volt ideje elmélyíteni ezt a tudást.

Olvasói sztorik