Magyar foci

Egykori szegedi edzővel vág neki az új szezonnak a Kisvárda

Azok után, hogy története legjobb NB I-es szereplését érte el a Kisvárda, az ötödik helyen zárt csapat nem hosszabbított Supka Attilával. Az új edző a portugál Joao Janeiro volt, a 39 éves szakember már dolgozott Magyarországon, a 2018-2019-es szezonban a Szeged csapatát irányította.

Kapcsolódó
Története legjobb eredményét érte el a Kisvárda, mégis távozik az edző
A jövőben a fiatal játékosok képzésében jártasabb stábot szeretne alkalmazni a klub.

Már korábban is kapcsolatban álltunk egymással, folyamatosan követtem a futballról alkotott filozófiáját, elemzéseket kértem tőle a mérkőzéseinkről és játékosainkról

– indokolta a választást Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója a klub hivatalos honlapján.

„Rengeteg megbeszélés és információgyűjtés után egyértelművé vált számunkra, hogy tud nekünk segíteni. A fiatal játékosok portfóliója az ő meglátása szerint egyezett a miénkkel, ez azért fontos, mert korábban jeleztük, más útra térünk, amelyben több szerep jut az akadémistáinknak. Más kluboknál is jellemző a fiatalítás az edzői stábban, mi is szeretnénk az új gondolatok, az új filozófia és az új futballkultúra által lehetőséget teremteni a tanulásra, a megújulásra.”

Révész elmondta, tudja, hogy némi tapasztalatra van szüksége, ezért az akadémia szakmai igazgatója, Szentes Lázár felügyelni fogja a munkáját.

A szakember korábban a portugál Belenenses csapatánál asszisztensként és játékosmegfigyelőként is dolgozott, az ugyancsak portugál élvonalbeli Estoril Praia SAD együttesénél elemzőként és ellenfél-megfigyelőként tevékenykedett. Az Egyesült Államokban a Next Level Sports és az Oklahoma Roughnecks csapata foglalkoztatta, utóbbi klubnál az utánpótlásképzést is felügyelte.

Olvasói sztorik