Czeglédi Zsolt/MTI
Magyar foci sport

Elmondta az MLSZ, miért nem kellett megadni a Kisvárda gólját

A Magyar Labdarúgó Szövetség reagált a Kisvárda közleményére: érvénytelen volt Herdi Prenga találata.

Kapcsolódó

A kisvárdai focista a Ferencváros elleni bajnokin talált be még 1-0-s állásnál, azonban a videobíró segítségével a játékvezető nem adta meg a gólt. A sértett klub úgy érezte, ez hibás döntés volt.

Többszöri visszanézésünk során, a felvételeket megállítva, lelassítva, kikockázva, egyértelműen megállapítható, hogy nem volt lesállás a gól előtt. A közvetítés során bemutatott vonalazás is már egyértelműen téves, ugyanis a játékosunk kezéhez húzza meg a sárga, azaz a lest jelző vonalat

mondta Révész Attila, sportigazgató.

Az MLSZ csütörtökön reagált a felvetésre, bejegyzésében pedig kitér arra, miért tűnik tévesnek közvetítés ábrája.

„A VOL-rendszerrel behúzott vonalak azért látszanak a televíziós felvételeken görbének, mert a VOL-technológia a lesvonalakat hozzátorzítja a kameraobjektív torzításához. Az optika tudományában az objektív torzítása, szakkifejezéssel élve az ún. képmezőelhajlás jelensége egy közismert jelenség. Az ominózus jelenetnél maradva a leskamera kimerevített képéből elég csak megnézni a büntetőterület két, alapvonalra merőleges vonalát, mely a valóságban egymással párhuzamos, azonban a tévéképernyőn keresztül nézve már korántsem tűnik annak”

– olvasható az MLSZ honlapján.

Az MLSZ azt is kiemeli, a gólszerző Prenga a rendszer adatai szerint 20 centis lesről indult, így nem történt játékvezetői hiba.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!