Magyar foci

Elmondta az MLSZ, miért nem kellett megadni a Kisvárda gólját

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

A Magyar Labdarúgó Szövetség reagált a Kisvárda közleményére: érvénytelen volt Herdi Prenga találata.

Kapcsolódó

A kisvárdai focista a Ferencváros elleni bajnokin talált be még 1-0-s állásnál, azonban a videobíró segítségével a játékvezető nem adta meg a gólt. A sértett klub úgy érezte, ez hibás döntés volt.

Többszöri visszanézésünk során, a felvételeket megállítva, lelassítva, kikockázva, egyértelműen megállapítható, hogy nem volt lesállás a gól előtt. A közvetítés során bemutatott vonalazás is már egyértelműen téves, ugyanis a játékosunk kezéhez húzza meg a sárga, azaz a lest jelző vonalat

mondta Révész Attila, sportigazgató.

Az MLSZ csütörtökön reagált a felvetésre, bejegyzésében pedig kitér arra, miért tűnik tévesnek közvetítés ábrája.

„A VOL-rendszerrel behúzott vonalak azért látszanak a televíziós felvételeken görbének, mert a VOL-technológia a lesvonalakat hozzátorzítja a kameraobjektív torzításához. Az optika tudományában az objektív torzítása, szakkifejezéssel élve az ún. képmezőelhajlás jelensége egy közismert jelenség. Az ominózus jelenetnél maradva a leskamera kimerevített képéből elég csak megnézni a büntetőterület két, alapvonalra merőleges vonalát, mely a valóságban egymással párhuzamos, azonban a tévéképernyőn keresztül nézve már korántsem tűnik annak”

– olvasható az MLSZ honlapján.

Az MLSZ azt is kiemeli, a gólszerző Prenga a rendszer adatai szerint 20 centis lesről indult, így nem történt játékvezetői hiba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik