Magyar foci

A DVSC elnöke az NB I-es küszködésről: Nem lehet a végtelenségig várni

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Helyzet van Debrecenben – és akkor még finoman fogalmaztunk. A Loki tíz fordulót követően csak a tizedik az NB I-ben, azonos a pontszáma a már kiesőhelyen álló Gyirmóttal. Ugyan a debreceni csapat újonc a mezőnyben, de ettől biztosan jobb szereplést várt mindenkit.

A legutóbbi, Felcsút elleni vereséget követően a vezetőség raportra hívta a szakmai stábot, a klub közleménye szerint látható fejlődést várnak Huszti Szabolcséktól. A DVSC igazgatótanácsának elnöke, Szabó Péter a haon.hu-nak elmondta, tudták előre, hogy küszködős évük lesz, de a csapat eddigi szereplését elnézve hiányérzetük van.

Kapcsolódó
Dzsudzsák: Vállalom azt, hogy igenis szeretném, hogy legyen kérőm külföldről
A többieket is arra biztatja, hogy ha külföldről van megkeresés, menni kell. Beszélt a válogatottal kapcsolatos érzéseiről is.

„Nem szabad egyénekre mutogatni, mindenkinek megvan a felelőssége ebben. A hétfői megbeszélésen egyértelművé tettük a szakmai stáb felé az elvárásainkat, amit nekik teljesíteniük kell. Egy fontos dolog van: eredményesen szerepelni, és ehhez következő szűk hetekben változtatásra van szükség.

A szavak nem igazán érdekelnek, az a lényeg, hogy a tettekben mit látunk majd viszont

– mondta Szabó Péter, akit nem lepett meg, hogy a szurkolók közül voltak, akik Huszti és a sportigazgató, Tőzsér Dániel távozását követelték, szerinte ez egy érthető reakció ebben a helyzetben.

„Ezért is ültünk le és beszéltük meg, hogy milyen változásokat szeretnénk látni. Nagyon bízom benne, hogy jó irányban mozdul el majd a csapat a tabellát és a teljesítményt is tekintve.

Amennyiben úgy látjuk, hogy nincs érdemi változás, akkor újra le kell ülnünk, mert nem lehet a végtelenségig várni.

De biztos vagyok benne, hogy talál megoldást a stáb a felmerülő gondokra” – így Szabó.

Tőzsér Dániel a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a 12 csapatos NB I-re jellemző, hogy az egyik héten nagy az öröm, a következőn pedig mintha halotti toron venne részt az ember. Szerinte voltak olyan meccsek, amikor jól szerepelt a csapat, és ha kicsit jobban alakulnak az események, akkor most négy-öt ponttal többjük lenne.

„Nem az a cél, hogy edzőt váltsunk. Türelmesnek kell lennünk, a kapkodás még sosem vezetett jóra, nem szeretnénk ebbe a hibába esni. Ettől függetlenül a szakmai stáb tagjai is tudják, hogy győzelmekre van szüksége a csapatnak. Ha vannak eredmények, akkor minden jó, ha nincsenek, minden rossz. Ilyen egyszerű egy csapat megítélése, és ezt el kell fogadnunk akkor is, ha tudjuk, ennél jóval összetettebb a dolog” – magyarázta Tőzsér.

A Debrecen szerdán Kecskeméten lép pályára a Magyar Kupában, majd a hétvégén az MTK ellen játszik bajnokit. A két csapatot mindössze két pont választja el a bajnokságban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik