Magyar foci

„Nyugodtan nevezzük kudarcnak, ahogy állunk” – Dzsudzsák vállalja a felelősséget a Loki helyzetéért 

M4 Sport
M4 Sport

Nem túlzás, hogy padlón van a Debrecen, amely vasárnap otthon kapott ki 3-0-ra a Puskás Akadémiától, így már négy meccse nyeretlen az NB I-ben és csak a tizedik helyen áll. Ráadásul azonos pontszámmal, mint a már kiesőhelyen tanyázó Gyirmót, de az utolsó helyezett Újpest is csak két ponttal van elmaradva. 

A csapatkapitány, az eltiltása után visszatérő Dzsudzsák Balázs csalódottan értékelt az M4-nek, hosszasan fejtegette, hogy nem most kell mártírkodniuk, hanem mélyen magukba kell nézniük. Nem akart semmit levonni az ellenfél érdemeiből, de úgy érzi, magukat verték meg, ráadásul nem is olyan hibákkal, amik esetleg nyomás alatt következnek be. 

Kapcsolódó
A Fradi két légiósa majdnem egymásnak esett meccs közben
Nem megy a csapatnak, a frusztráltság pedig vitát generált a csapattársak között.

„Egyszerű hiba, vagy technikai hiba, vagy egyszerűen csak a tanácstalanság volt jellemző a góljaikra. Egyszerűen mögénk kerülnek és nekem kell szólnom a másiknak, hogy jön mögötte a védő vagy a csatár, szóval abszolút olyan gólokat kaptunk, amik tényleg gyerekesek ilyen szinten, pedig már egy másik ligában vagyunk. Itt abszolút kihasználják könnyen ezeket a helyzeteket.  

A mérkőzésre nincs se mentségünk, se magyarázat, se kifogáskeresés, csak azt tudom mondani, hogy elnézést  

– mondta a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák, aki szerint azért állnak ilyen rosszul, mert elsősorban nem nyernek, de több mérkőzést is a hajrában engedtek ki a kezükből. Nem tudják megtartani a vezetést. 

Ezek mind-mind azok az apró dolgok, amiért most krízisről beszélünk. (…) Nyugodtan nevezhetjük kudarcnak, ahogy jelenleg állunk, de nagyon-nagyon óvatosan kell bánni a szavakkal, mind azzal, amit cselekszünk, én is abszolút átérzem és vállalom a felelősséget. 

Arról is beszélt, hogy volt már hasonló szituációban, megtanulta, hogy nem szabad semmi olyat mondani, ami degradáló, vagy olyat, amivel nagyobb bajt idéz elő. Ezt a jelenlegi helyzetet az öltözőn belül kell megoldani. Ő látja a csapattársait az edzéseken, tudja, mikre képesek, de a meccseken mindig van valami „sötétedés”. Próbáltak már erről beszélni, de nem jutottak előrébb, úgyhogy szerinte most már szemtől-szembe bele kell állni a dolgokba, hogy mindenki a helyébe tegye magában, mit tett eddig a csapatért. Biztos benne, hogy talpra állnak, de egyelőre nehéz a történet. 

Kapcsolódó
Németh Krisztián először volt kezdő, de kiállították a DVSC vesztes meccsén
Simán kikapott a Debrecen, ráadásul emberhátrányban fejezte be a meccset

A legutóbbi vereség után többen is a vezetőedző, Huszti Szabolcs távozását követelték. Dzsudzsák úgy érzi, könnyű ilyenkor másra hárítani a felelősséget. 

Akkor, amikor itt vagyunk, a legkönnyebb akár vagy a Dzsudzsákra, vagy a Husztira, vagy a stábra, vagy a Loki-szurkolókra, vagy bárkire mutogatni. Azt mondom, hogy senkinek nem jó ez a szituáció  

– mondta a csapatkapitány, aki garantálja, hogy igyekeznek elmozdulni a tizedik helyről, csak abba sokkal több melót kell beletenniük. 

A Debrecen hét közben Kecskemétre látogat a kupában, majd a hétvégén az MTK otthonában lép pályára az NB I-ben. 

Olvasói sztorik