Magyar foci

Újabb NB I-es csapat érzi úgy, hogy szigorúbbak vele a bírók, mint a többiekkel

kisvardafc.hu
kisvardafc.hu

Bár még csak a szezon egyharmadánál járunk, az utolsó helyen álló Újpest már hetekkel ezelőtt közzétett egy videót, amiben amellett érvelt, hogy milyen hátrány éri a csapatot a játékvezetői ítéletek miatt. De emlékezetes volt az is, amikor Bognár György fakadt ki, amiért szerinte a bírók sokszor a Ferencvárost segítik – a paksi vezetőedző aztán pénzbüntetést kapott az MLSZ-től. 

Kapcsolódó
Döntött a fegyelmi bizottság a Fradi-meccs után kifakadó Bognár Györgyről
Kemény kritikával illette a mérkőzés játékvezetőjét, de a VAR-rendszert is.

Hétfőn a listavezető Kisvárda honlapján jelent meg egy összegzés a legutóbbi fordulóról Mire fel ez a sok sárga lap? címmel, amiben megjegyezték, hogy a klub története során először osztott ki a játékvezető (jelen esetben Berke Balázs) kilenc sárga lapot egy mérkőzésen a kisvárdaiaknak – nyolc játékos és a kapusedző, Sandro Tomic kapott figyelmeztetést. Ezt követően felsorolják a soklapos meccseiket, majd megjegyzi a klubhonlap cikke:  

Aligha hinnénk, hogy egy csapásra ilyen durva csapat lettünk volna, de azt észrevettük: ami a mi játékosainknál sárgát ér, az ellenfeleknél nem feltétlenül… 

A Kisvárda nemcsak a pontok, hanem a begyűjtött lapok terén is vezeti az NB I-et. A csapat játékosainak eddig összesen 37 alkalommal mutatták fel a sárga lapot és négy kisvárdait állítottak ki egyelőre (hármat azonnal). Előbbiben toronymagasan vezet az NB I-ben az együttes, míg a kiállítások terén az Újpesttel állnak holtversenyben. 

Vesztett pontok tekintetében a második Ferencváros és a harmadik Puskás Akadémia egyébként jobban áll, a két csapat hátránya úgy egy pont, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak – épp az egymás ellenit kellett halasztani a címvédő nemzetközi kupaszereplése miatt.

Olvasói sztorik