Illyés Tibor / MTI
Magyar foci sport

Rossz véleménnyel van a bírókról az Újpest belga tulajdonosa

Öt és fél perces videoösszeállítást készített az Újpest FC labdarúgócsapata, amely úgy érzi, a 2021-22-es idényben sorozatos hátrány éri a játékvezetők ítéletei miatt.

Kapcsolódó
„Egyenlő bánásmódot!" – videóban üzent az Újpest az MLSZ-nek
A lila-fehéreknek elegük lett abból, hogy megítélésük szerint rendszeresen ellenük fújnak a bírók.

„Nagyon jó, hogy most már van VAR és a vele együtt járó szabályozás: például mikor szükséges a VAR-vizsgálat lefolytatása. Mindeközben ezeken a felvételeken tökéletesen láthatjuk, ugyanazokat a szabálytalanságokat a VAR és a játékvezetők egészen másképp látták, értékelték. Azt is látjuk, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága súlyosabb büntetésekkel sújtotta játékosainkat, mint más csapatokéit ugyanazon vagy súlyosabb szabálytalanságok elkövetése miatt” – nyilatkozta a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a Nemzeti Sportnak.

Az ügyvédje tanácsára arra nem válaszolt, hogy mit vár a videoüzenet közzétételétől, azt azonban elárulta, elégedetlen a játékvezetőkkel.

„Az első években, amikor Magyarországra érkeztem, nagyon rossz volt a véleményem róluk, aztán jobb és jobb lett. Sajnos a jelenlegi idény a kezdeti időszakhoz hasonlít.”

Szerinte csapata jobban állna a bajnokságban, ha nincsenek ezek a hibák, de ettől még nem állítja, hogy a játékosok nem hibásak. Ahogy fogalmazott: „Először önmagunkba kell nézni”.

Ugyanakkor azt gondolja, hogy olyan keretük van, amely dobogós helyezést tud elérni.

Ha a bajnokságot nézzük, azt látom, hogy a Ferencváros van a csúcson, utolérhetetlen a többi csapatnak, de képesek vagyunk felvenni a versenyt bármelyik másik együttessel.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!