Magyar foci

Oenning: Mióta piros lap, ha egy játékos felemeli a kezét? De nem ezen múlt, ha a 93. percben vezetést szerzel, azt meg kell tartani

Szigetváry Zsolt/MTI
Szigetváry Zsolt/MTI

Az Újpest FC hiába szerzett vezetést kétszer is a hétfői, Zalaegerszeg elleni bajnokin, végül 2-2-s döntetlennel zárult az NB I hatodik fordulójának zárómeccse.

Kapcsolódó
Őrült hajrá, képtelen nyerni az Újpest az NB I-ben
Két gól is esett a 90. perc után.

Michael Oenning, a lila-fehérek vezetőedzője érthető módon feszült volt, amikor az M4 Sport kamerája elé lépett, mivel a 93. percben Bjelos góljával vezetett már a csapata, mégsem nyerte meg a meccset. A német edző szerint sok ostoba hiba vezetett ide.

Kétszer is megszereztük a vezetést, másodjára ráadásul emberelőnyben, ami mutatja a csapat kiváló mentalitását. Amíg tizenegy a tizenegy ellen játszottunk, addig jók voltunk. Teljesen felesleges piros lapot kaptunk, ami után magunkra húztuk az ellenfelet, úgyhogy csak magunkat okolhatjuk a történtekért

mondta a lefújás után Oenning.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón azért már részletesebben is kitért Branko Pauljevics kiállítására az NSO beszámolója szerint. A szerb hátvéd a 69. percben kapott piros lapot, amikor Gergényi Bencével harcolt a labdáért. Sólymosi Péter játékvezető látta, hogy az újpesti játékos arcon csapja ellenfelét, ahogy fedezni próbálja a labdát, bár a mérkőzés kommentátora szerint azért nem csak sárgát kapott, mert valamit odaszólt a bírónak. Oenningnek erről azért megvan a vélemménye.

„Mivel a másik oldalon álltam, nem láttam tisztán, mi történt Branko kiállításánál. Azóta visszanéztem videón és utána a játékvezetővel is beszéltem, aki azt mondta, hogy visszanézték az esetet a VAR-ral és egyértelmű piros lap volt.

Őszintén szólva nem tudom, mióta piros lap, ha egy játékos csak simán felemeli a kezét.

Az Újpest egyre nehezebb helyzetbe kerül, a döntetlennel még mindig nyeretlen az NB I-ben és kieső helyen áll 3 ponttal, egyedül a Gyirmótot előzi meg. Legközelebb ráadásul a Ferencváros vendégeként lép pályára a bajnokságban.

Olvasói sztorik