Magyar foci

Szabics: Gyalázatos teljesítményt nyújtva sikerült feltámasztunk az Újpestet

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Megszerezte első győzelmét az idei bajnokságban az Újpest, amely úgy verte a Fehérvárt, hogy Branko Pauljevic kiállítása miatt a 13. perctől emberhátrányban futballozott.

Kapcsolódó
Az Újpest tíz emberrel verte az impotens MOL Fehérvárt
Ahogy mondani szokás, a Fehérvár, ha reggelig játsszák a meccset, akkor sem tudott volna gólt lőni.

A meccs után Michael Oenning, az Újpest edzője azt mondta, megérdemelték a győzelmet, mert szervezetten futballoztak, és kiemelte, hogy az idényben már negyedszer kellett eggyel kevesebben befejezniük egy meccset.

„Sokat beszélnek a környezetünkben arról, hogy ez vagy az nem működik, de el kell ismerni, hogy az Újpest valójában nem játszott rossz futballt az elmúlt találkozókon sem. Egyedül a Gyirmót elleni meccs lóg ki a sorból, az valóban kritikán aluli teljesítmény volt. Ennek a csapatnak egyensúlyra van szüksége, ami úgy érzem, a magyar futballban nem nagyon van meg, mert leginkább csak ítélkeznek és kizárólag az eredmény alapján.

Nem figyelik a körülményeket, nem elemzik a helyzetet, nem nézik meg, mi az, ami az adott szituációhoz vezetett. Ez néha a kérdésekben is megnyilvánul, néha kissé buta kérdéseket kapunk a sajtó képviselőitől

– fogalmazott meg kritikát az Újpest német edzője.

Kollégája, Szabics Imre érthetően bosszús volt, hogy a Fehérvár a kiállítás ellenére nem talált fogást az Újpesten.

„Úgy tűnik, elsősegélynyújtásban jók vagyunk, mert gyalázatos teljesítményt nyújtva sikerült feltámasztunk az Újpestet. A félidőben átbeszéltük, hogy csak a kontrákra kell majd figyelnünk, hiszen emberelőnyben vagyunk, de nem tudtuk azt az egy szem csatárt kontrollálni, rögtön három nagy helyzete is lett az Újpestnek. A góltól elbizonytalanodott a csapat, nem működött a passzjátékunk sem. A Honvéd elleni jó játék után értetlenül állok a mostani teljesítmény előtt” – értékelt a korábbi válogatott csatár.

A 14 pontos Fehérvár jelenleg a 6. a tabellán, az Újpestnek 7 pontja van, és továbbra is sereghajtó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik